Studio Vis TV afl. 2: vliegvis- en karperpraat (video)

7114
26 nov 2015

Komende zondag staat de tweede aflevering van het afgelopen seizoen Studio Vis TV op het programma (een herhaling dus). Ditmaal zijn vliegviscrack Edwin Kerssies en karperfluisteraar Ernesto Kamminga te gast in dé sportvis-talkshow van Nederland. Voor alles over het vliegvissen op zeebaars en de beste karpertips en -tricks, stem je komende zondag om 9.00 uur dus af op RTL 7.

Edwin Kerssies is vooral bekend om zijn grensverleggende vliegvisserij. Bij de vliegvisserij in Nederland vormen de zeebaars en snoek zijn ‘core business’. Maar daarnaast reist Edwin ook af naar de Middellandse Zee voor het vliegvissen op blauwvintonijn, en het Caribische gebied voor de bonefish. Aan tafel bij presentator Marco Kraal vertelt de Zwollenaar komende zondag in geuren en kleuren over deze spectaculaire specialismen binnen het vliegvissen.

‘Sprekende Hengels’

Tweede gast is Ernesto Kamminga, uit het Groningse Nieuwe Pekela. Ernesto is een begenadigd karpervisser met een schat aan praktijkervaring en ‘watersense’. Bovendien bracht hij onlangs nog een nieuw Nederlandstalig karperboek uit: ‘Sprekende Hengels’. Dit boek is geschreven vanuit de basis, gaat in op alle facetten van de karpervisserij – en verdient daarmee met recht het predicaat ‘standaardwerk’ verdient. In de uitzending van komende zondag Ernesto een aantal belangrijke tactische en technische tips uit zijn boek prijs.


Ernesto Kamminga (m) en Edwin Kerssies te gast in aflevering 2

Sportvisserijcontrole

Reporter Robert de Wilt gaat deze keer op stap – of beter gezegd: het water op – met twee BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) van Sportvisserij Oost-Nederland. De controle en handhaving langs de waterkant is een gezamenlijke taak van de overheid en sportvisserijsector. Daarom zijn er naast de honderden verenigingscontroleurs ook tientallen BOA’s in dienst bij de zeven hengelsportfederaties. Robert gaat mee bij een sportvisserijcontrole op de Overijsselse Vecht, om te zien waarom controle en handhaving door BOA’s zo belangrijk is.

Herhaling op RTL XL

Studio Vis TV wordt aanstaande zondag 28 december van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Na de uitzending wordt er bovendien nog een half uur lang doorgepraat – dit is direct na de uitzending te volgen op www.vistv.nl. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending online terugkijken via RTL XL (www.rtlxl.nl of download de RTL XL app). Daarnaast worden de uitzendingen vanaf zaterdag 3 januari van 14.00 tot 15.00 uur op RTL 7 herhaald, te beginnen met aflevering 1 op 3 januari. Uitzending 2 wordt vervolgens op zaterdag 10 januari herhaald, enzovoort.

Studio Vis TV wordt tot 22 februari iedere zondagochtdend op RTL 7 uitgezonden. Een belangrijke huishoudelijke mededeling: vanaf aflevering 3 (zondag 4 januari) beginnen de uitzendingen een half uurtje later: om 9.30 uur in plaats van 9.00 uur. Je kunt dan dus iets langer uitslapen.

Kijk voor meer informatie over Studio Vis TV op onze site en www.vistv.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide