Studio Vis TV afl. 4: Anja Groot en Leon Haenen

6549
11 dec 2015

Komende zondag zijn wedstrijdtopper Anja Groot en barbeelspecialist Leon Haenen te gast in Studio Vis TV - dé sportvis-talkshow van Nederland. Het recept voor een uitzending bomvol witvissen; van wedstrijdvissen op hoog niveau tot gericht achter de barbeel aan. Komende zondag wordt aflevering 4 van het afgelopen seizoen herhaald.

In de wedstrijdvisserij is Anja Groot (26) geen onbekende. Deze dame – die al vanaf haar vierde vist – staat in zowel nationale als internationale toernooien en competities haar mannetje, en behoort tot de absolute ‘wedstrijdtop’ van Nederland. Diverse keren wist zij de Topcompetitie Zoetwatervissen in de categorie Dames op haar naam te schrijven. Als lid van het nationale Damesteam heeft zij bovendien meerdere WK’s gevist, met als hoogtepunt de bronzen plak als team bij het WK Damesvissen in Leeuwarden in 2012. Anja kan alles vertellen over de wedstrijdvisserij en de details die daarin het verschil kunnen maken.

Barbeelspecialist

De tweede gast van aankomende zondag is barbeelvisser Leon Haenen. Leon komt uit het Limburgse Gronsveld en heeft zich volledig toegelegd op de ‘light’ witvisserij op stromend water. Daarbij vormen barbeel, kopvoorn en sneep de hoofdmoot – zowel in Limburg zelf, als over de grens in bijvoorbeeld de Ardennen. Naast zijn voorliefde voor de actieve vorm van witvissen (zoals ‘trotten’ met de centerpin), heeft deze Bourgondiër ook een erg interessant verhaal over aas en voer, en het effect van ingrediënten als laurier en knoflook.


Studiogasten Anja Groot en Leon Haenen

Sportvisacademie

Reporter Robert de Wilt – die elke uitzending het land in gaat voor een reportage – is deze keer op bezoek bij AOC De Groene Welle in Zwolle. Dit is – samen met het Clusius College in Alkmaar en het Wellantcollege in Gorinchem – namelijk een van de drie scholen met een heuse opleiding ‘Sportvisacademie’. Deze MBO-opleiding (niveau 3 en 4) stoomt studenten klaar voor een baan in de hengelsport, aquacultuur of het waterbeheer. Om erachter te komen hoe dat precies allemaal zit, breekt Robert in bij een les van docent Roelof Schut aan de eerstejaars studenten Sportvisacademie in Zwolle.

Bekijk hieronder het item terug:

Nieuw seizoen start 3 januari

De herhaling van de 4e aflevering van Studio Vis TV wordt aanstaande zondag 13 december van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Vanaf 3 janruai start een nieuw seizoen Studio Vis TV. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Elke zondag een uur lang visplezier op nationale televisie, dus! Kijk voor meer informatie over Studio Vis TV op onze site en www.vistv.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide