Ed Stoop en Lizette Beunders in Studio Vis TV (video)

8736
17 dec 2015

Komende zondag zijn 'karperdame' Lizette Beunders en Vis TV-presentator Ed Stoop te gast in de herhaling van aflevering 5 van Studio Vis TV - dé sportvis-talkshow van Nederland. Van de wedstrijdvisserij op karper, tot het snoeken met dood aas: ook de vijfde uitzending zat weer bomvol gespreksstof.

In de karperwereld is Lizette Beunders geen onbekende. Samen met haar partner Bianca Venema – die haar zo’n vier jaar geleden met het karpervirus heeft besmet – won zij in 2013 de prestigieuze World Carp Classic aan het Italiaanse Lago di Bolsena.

Een jaar eerder schreef Lizette al het wereldrecord karper voor vrouwen op haar naam, met de vangst van een Franse spiegelkarper van 38,25 kg (dit wereldrecord werd in 2014 verbroken door de Nederlandse Marjon van Hees). Waarom karpervissen ook in wedstrijdverband zo leuk is? Lizette geeft zondag uitgebreid antwoord.

Ed Stoop

De tweede gast van aankomende zondag is Ed Stoop. Ed is vooral bekend als presentator van het programma Vis TV, dat dit jaar alweer zijn twintigste seizoen ingaat. Maar als vanzelfsprekend is Ed ook buiten ‘werktijd’ een gepassioneerd en fanatiek hengelaar.

Wat weinigen weten, is dat de geboren Hagenees zich daarbij sinds twee jaar op voor hem hele nieuwe visserijen heeft gestort. Doodazen op snoek en karpervissen met de vaste stok. Ed vertelt in geuren en kleuren wat we ons bij deze visserijen moeten voorstellen en waarom visvijvers met een aantrekkelijk visbestand zo belangrijk zijn voor de jeugd en de witvisserij.

Mr. Polska

Voor het onderdeel ‘Vis TV in het land’ gaat Robert de Wilt deze keer op pad met Dominik W³odimierz Groot, beter bekend als Mr. Polska. De rapper van – zoals zijn artiestennaam al doet vermoeden – Poolse afkomst emigreerde op zijn derde naar Nederland. Maar waar hij op het podium de microfoon in handen heeft, is dat langs de waterkant de hengel.

Zo ook tijdens zijn deelname aan het nieuwe seizoen van tv-programma Expeditie Robinson. We vragen Mr. Polska naar zijn visavonturen van jongs af aan. Uiteraard komt ook aan bod hoe het nou toch zit met de Poolse sportvissers in Nederland. Nemen die nou echt alle gevangen vis mee om op te eten?

Nieuw seizoen start 3 januari

Studio Vis TV wordt komende zondag 20 december van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken via RTL XL (www.rtlxl.nl of download de RTL XL app).

Studio Vis TV wordt tot 27 december iedere zondagochtend op RTL 7 herhaald. Het nieuwe seizoen Studio Vis TV start op zondag 3 januari. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Elke zondag een uur lang visplezier op nationale televisie, dus! Kijk voor meer informatie over Studio Vis TV op onze site en www.vistv.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide