Nationale Sportweek 2015: laat je zien!

3924
28 jan 2015

De 12e editie van de Nationale Sportweek vindt plaats van zaterdag 18 april tot en met zaterdag 25 april 2015. In deze week krijgt iedereen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met sportverenigingen in de omgeving.

Voor jouw hengelsportvereniging is dit een uitgelezen kans om je te profileren en te laten zien hoe leuk sportvissen is.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat het sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en leuk sporten en bewegen is. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open en organiseren ze clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Ook voor jouw vereniging

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF om meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past. Door de aansluiting van Sportvisserij Nederland bij NOC*NSF, kunnen hengelsportverenigingen ook meedoen aan de Nationale Sportweek. In 2014 deden maar liefst een miljoen Nederlanders mee aan een sportieve activiteit! Dus grijp deze kans om je als vereniging te laten zien en gun iedereen de mogelijkheid om in 2015 (opnieuw) kennis te maken met het sportvissen.

Nat en droog

Denk als hengelsportvereniging vooral aan activiteiten aan de waterkant, waarbij iedereen een hengel kan uitwerpen of mee kan doen aan een wedstrijd. Ook kun je ‘droge’ activiteiten organiseren, zoals het leren werpen met een werphengel, het herkennen van vissoorten en het zelf maken van onderlijnen. Op basisscholen kunnen tijdens de Nationale Sportweek vislessen worden gegeven die bestaan uit een uurtje biologieles en een heerlijke middag vissen vlakbij school.

Ondersteuning

Sportvisserij Nederland ondersteunt hengelsportverenigingen die aan de Nationale Sportweek deel willen nemen. Via de Verenigingsservice op onze website kun je een gratis promotiepakket bestellen en infobladen downloaden over het organiseren van leuke activiteiten. Elke verenigingen die activiteiten onderneemt kan bovendien een leuke set met werphengels en werp-teilen bij ons aanvragen, plus een gratis spandoek ‘Vissen natuurlijk’. Neem hiervoor contact op met Gerwin Gerlach.

De Nationale Sportweek is een kans om je als hengelsportvereniging te laten zien!

Op www.nationalesportweek.nl kun je meer lezen over de Nationale Sportweek. Ook vind je hier een handige tool om een eigen verenigingsposter of flyer te maken. Op deze pagina kun je een overzicht aanklikken van gemeenten die in 2014 aan de Nationale Sportweek hebben meegedaan (en dat in 2015 weer doen). Staat jouw gemeente er nog niet bij, informeer dan of ze dit jaar wel deelneemt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide