Hét Visblad online februari 2015 (video)

3274
22 jan 2015

Vanaf vandaag wordt het februari nummer van Hét Visblad verspreid. Deze nieuwe editie zit natuurlijk weer vol met spetterende reportages. Mocht de winterse kou echt doorzetten en vissen er onverhoopt even niet in zitten, dan heb je in ieder geval genoeg interessant leesvoer ter beschikking om dit gemis te compenseren.

Zoals te doen gebruikelijk is er bij de rubriek Visblad TV weer een video gemaakt. In de nieuwste aflevering stapt hoofdredacteur Joran Bal aan boord van de Wiesje om op de Westerschelde het ruime sop te kiezen in het gezelschap van een aantal andere opstappers om te gaan ankervissen. Jaarlijks monsteren tienduizenden mensen aan op sportviskotters en -charters voor een leuk dagje uit aan boord. Lekker samen met vrienden, familie of collega’s een dagje uitwaaien op zee en na afloop een klusje zelf gevangen vis mee voor eigen consumptie. Klik voor een impressie van deze dag op de link hieronder.

Zout tintje

Deze editie is verder ook behoorlijk zout getint. Zo gingen we samen met wedstrijdcrack Ricardo Kalle achter de wijting aan in de zoute havens en kanalen van de Rotterdamse Europoort. Vanaf het late najaar arriveert de wijting in dit diepe water en komt hij daarmee binnen het bereik van de kustvisser. Ricardo laat zien hoe leuk en eenvoudig deze visserij precies is. Zelf ging de Visbladredactie ook de havens in, maar dan gewapend met de spinhengel. De bijvangst van gul tijdens het vissen op zeebaars was de aanleiding voor een experiment om te zien of het mogelijk is gericht met zacht kunstaas op Gadus morhua te vissen.

Vlagdobber en karperuitzet

Voor de witvisrubriek gingen we op stap met Jurgen Spierings. Deze Oranje international en kersverse wereldkampioen zoetwatervissen laat zien dat de winnende WK techniek – vissen met de vlagdobber – ook in Nederland succesvol in te zetten is op de rivier. Aan de IJssel demonstreert Jurgen deze techniek en vangt hij voor de camera een beer van een barbeel. Ook voor het karperartikel zochten we de rivieren op. In het Benedenrivierengebied loopt een groot SpiegelKarperProject waarbij er onlangs op zes locaties 2.100 kilo spiegelkarper te water ging. In deze reportage praten we je helemaal bij over dit project.

Abonnee worden

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide