Visserijkundig onderzoek Houten

4424
16 feb 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland het land in voor visserijkundig onderzoek. Het onderzoek vindt plaats in Houten.

Op dinsdag 17 februari vindt in het kader van het project waterplatenbeheer het onderzoek plaats in de vijver Rondeel in Houten. De Bemonstering wordt uitgevoerd in samenwerking met de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV). Met het onderzoek hoopt Sportvisserij Nederland een indruk te krijgen van de ontwikkeling van de visstand nadat de overtollige waterplanten verwijderd zijn met de Hydro Venturi methode.

Onderzoek

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen. Hieronder de datum en locatie. Het onderzoek start rond 09.30 uur. (Bij vorst gaat het onderzoek niet door):

  • Dinsdag 17 februari: vijver Rondeel te Houten.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

--> Meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.