Zondag 1 maart kick-off 20ste seizoen Vis TV (video)

6709
20 feb 2015

Zondag 1 maart start het nieuwe seizoen van Vis TV. Vanaf dan kun je twaalf weken op rij op RTL 7 elke zondagochtend vanaf 09.30 uur weer genieten van nieuwe visavonturen van Ed & Marco. Vis TV 2015 is bovendien een mijlpaal: dit is het 20e seizoen, en daarmee het langstlopende RTL-programma. Dit jubileum zal ook terugkomen in de nieuwe afleveringen.

Vis TV debuteerde bijna 20 jaar geleden in 1996. Het was voor het eerst dat de hengelsport met een geheel eigen, Nederlandstalig televisieprogramma op de buis kwam. In de eerste jaren was Ed Stoop de presentator, een paar seizoenen laten kwam daar ook Marco Kraal bij.

Vanaf 1 maart gaat dus alweer het 20e Vis TV-seizoen van start. Het jubilerende visprogramma en karakteristieke presentatieduo is dan ook niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Vis TV is een begrip geworden, zowel voor sportvissers als voor menig niet-visser. Niet in de laatste plaats omdat het programma naast het vissen ook de natuur in stad en land laat zien. De mooiste plekjes en het waterrijke karakter van Nederland worden fraai in beeld gebracht.

Check hier de promo '20 jaar Vis TV':

‘Icoon op de Nederlandse televisie’

Vorig jaar oktober vierde RTL het 25-jarig bestaan van de omroep. Met een historie van twintig jaar behoort Vis TV tot een van hun langstlopende programma’s. Marco Louwerens, programmadirecteur van mannenzender RTL 7: “Twintig jaar Vis TV is een mijlpaal om trots op te zijn. De passie en kennis die de makers keer op keer tonen, is een onwaarschijnlijk groot compliment waard.

Vis TV is een vaste waarde op de zondagochtend van RTL 7 en dat zal het wat mij betreft nog lang blijven. Sterker nog: met de stijgende populariteit van het vissen in Nederland, verwacht ik in de toekomst nog wel meer sportvis gerelateerde programma’s op 7. Wie weet wat de toekomst brengt, maar één ding is zeker: Vis TV is met recht een icoon op de Nederlandse televisie!”

Twaalf spetterende afleveringen

In de nieuwe reeks Vis TV-afleveringen komen weer de meest uiteenlopende visserijen aan bod – elk van de twaalf uitzendingen heeft bovendien een link met een aflevering uit een van de voorgaande negentien seizoenen. Zo worden oude opnamelocaties opnieuw bezocht en de stekken van toen met de vistechnieken van nu aangedaan.

De nieuwe serie start op 1 maart met vliegvissen op forellenplas de Ronde Bleek, bij het Brabantse Sterksel. In de tweede aflevering (8 maart) staat de snoek centraal en bezoeken Ed en Marco het Overijsselse natuurgebied De Weerribben. De derde episode (15 maart) vormt de Vlaardingervaart het decor en wordt er op witvis gevist. In de uitzendingen daarna volop aandacht voor de snoekbaars, karper, zeelt, ruisvoorn en barbeel. Ook wordt er twee keer op het zoute water gevist.

Herhalingen

Vis TV start op 1 maart en wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op nationale televisie, dus! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.