Kom 7 maart zeeforel vissen in het Lauwersmeer

7138
27 feb 2015

Op 7 maart vindt een mooi sportvisevenement plaats. Begin maart worden de eerste 1.000 zeeforellen in het Lauwersmeer uitgezet. Deze eerste uitzet is bedoeld om de sportviseconomie in deze regio een boost te geven.

Op zaterdagmorgen 7 maart is er een speciale bijeenkomst voor sportvissers over het Project Zeeforel Lauwersmeer. Deze bijeenkomst is op het terrein van Landal Esonstad en de ontvangst is vanaf 09:30 uur. Vanaf 10 uur wordt een toelichting gegeven op het zeeforel-project. Aansluitend wordt er gevist in het Lauwersmeer.

 

Meer informatie staat op bijgaande uitnodiging (pdf):

Voor de eerste 25 aanmeldingen is er een goodybag. Verder zijn er schitterende prijzen te winnen. Aanmelden voor deze dag kan via zeeforel@vissen.nl

Tot zaterdag 7 maart!

Project zeeforel Lauwersmeer

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, Sportvisserij Fryslân, Sportvisserij Nederland, Waterschap Noorderzijlvest,Staatsbosbeheer, de gemeente Dongeradeel en de Waddenvereniging hebben de handen ineen geslagen om de zeeforel terug te krijgen in Groningen en Drenthe. Deze coalitie is een perfecte mix van beheerders en belangenbehartigers.

In het voorjaar van 2013 heeft een delegatie uit Denemarken de zeeforelcoalitie uitgelegd hoe de Denen het hebben aangepakt. Ook hebben ze de Drentse beken beoordeeld op hun geschiktheid als paaigebied voor zeeforel. Ze waren positief over de geschiktheid van de diverse wateren voor het uitzetten van zeeforel.

-> Lees meer op de website van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.