Nieuwe hengelsportzaak met een verhaal: Lauren's Visvrienden

5801
02 mrt 2015

Er zijn van die berichten die je als lezer niet in de koude kleren gaan zitten. Waarbij kippenvel en een gloeiende warmte zich af kunnen wisselen met een brok in je keel. Het verhaal over Lauren en zijn Visvrienden is zo'n verhaal.

Afgelopen week maakte Hart van Nederland (SBS6) een item over Lauren's Visvrienden.

-> Bekijk hier het item terug op SBS6.

Ook RTV Utrecht besteedde aandacht aan dit bijzondere verhaal:

Gister was dit verhaal, waarin een sportvispassie een bijzondere plek inneemt, te lezen in het AD:

Van vissen had Leo van Vliet (49) uit Houten weinig kaas gegeten. Maar zijn op 11-jarige leeftijd overleden zoon Lauren des te meer. Vooral voor hem opent hij vandaag in een bedrijfspand in Houten hengelsportzaak 'Lauren's VisVrienden'. Zo komt een droom van zijn zoon uit. ,,Dit is de wereld waarin hij zich gelukkig voelde.'' In tien zinnen vertelt Van Vliet het levensverhaal van zijn zoon.

Uit zijn hart

,,In de zomer van 2008 is Lauren 7 jaar oud. Een energiek en sportief buitenkind. Voetbal is niks voor hem, hij is meer een huttenbouwer. Hij wil opeens gaan vissen. Geen idee waarom. Ik vis niet, zijn vriendjes net zo min. Zijn moeder Trea komt van de Nieuwkoopse Plassen, misschien zit het in de genen. Het komt uit zijn hart, dat is altijd mooi.''

Bult

,,Dat jaar zijn we aan het strand in Noord-Holland als Lauren klaagt over pijn in zijn kuit. Het gaat niet weg. Dan voelen we opeens een bult. Weer thuis schrikt de huisarts zichtbaar, we moeten meteen naar het ziekenhuis. We worden bang. Waarvoor, dat wordt snel duidelijk: rhabdomyosarcoom. Kanker. Zeldzaam en agressief, nog geen tien gevallen per jaar. En dat heeft Lauren.''

-> Lees het hele verhaal in het AD

Eén van onze collega's was afgelopen weekend bij de zeer druk bezochte opening. Hieronder wat beelden:


Feestelijke opening op zaterdag 28 februari, in Houten


Opstelling met Lauren's spullen, in de winkel


Fotowand met onder meer het ingelijste handgeschreven briefje van Lauren; het begin van Lauren's visboek over karpervissen.


Bijzonder moment: de eerste verkochte VISpas is een feit in de winkel.


Een team van Visvrienden, grotendeels vrijwillig, staat je vriendelijk te woord bij Lauren's Visvrienden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.