WK Feedervissen in juli in Nederland

9210
03 mrt 2015

Komende zomer is Terneuzen gastheer voor het WK Feeder 2015. Vissen met een voerkorfje boven de haak om een zo nauwkeurig mogelijke voerplek te creëren. Sportvisserij Nederland organiseert in 2015 het wereldkampioenschap voor dit zogeheten feedervissen.

Tussen 6 en 12 juli vissen de deelnemende landen aan het kanaal Gent-Terneuzen over een parcours van vier kilometer (aan de oostzijde tussen Westdorpe en de Axelse vlakte) in een poging de wereldtitel te veroveren.

11 en 12 juli

Dit jaar wordt het WK Feeder voor de vijfde keer gehouden. Een discipline waar Nederland vanaf het begin tot de favorieten behoort gezien de wereldtitel in 2012 en de bronzen medailles in 2011 en 2014. In eigen land willen bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven wederom voor de medailles gaan. Op 11 en 12 juli gaat Nederland de strijd aan met 25 andere landen, wat betekent dat er in totaal 125 vissers langs het parcours zitten. Van 6 t/m 10 juli wordt door alle deelnemers getraind op het wedstrijdparcours.


Arnout van de Stadt, tijdens het WK Feeder in 2014

Team NL

Jan Peter van der Willik, Theo Leijrik, Frank van der Schaft, Arnout van de Stadt, Marco Hofman en Ramon Ansing vormen het team dat Nederland tijdens het WK Feeder vertegenwoordigt. Nadat het Wereldkampioenschap op 9 juli feestelijk wordt geopend in het Scheldetheater van Terneuzen, gaan zij een poging wagen om het kunstje uit 2012 te herhalen. Heel Nederland kan hier getuige van zijn, kom daarvoor deze zomer naar Terneuzen.

Veel bezoekers

Samen met de provincie Zeeland, HSV ONI, Sportvisserij Zuidwest Nederland en de gemeente Terneuzen hoopt Sportvisserij Nederland op een prachtige Feeder-zomer en een geslaagd Wereldkampioenschap Feeder 2015. Voorgaande WK’s trokken in Nederland tussen de 10.000 en 20.000 bezoekers naar het evenement. Dit jaar verwacht Sportvisserij Nederland naast deze Nederlandse bezoekers ook grote interesse vanuit België.

Binnenkort meer over dit evenement op onze website!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.