Vis TV afl. 2 snoek in de Weerribben gemist? (video)

10306
09 mrt 2015

Afgelopen zondag reisden Ed en Marco in aflevering 2 van Vis TV af naar het Overijsselse plaatsje Kalenberg, middenin Nationaal Park Weerribben-Wieden. In het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa maakte het duo dit keer jacht op Esox lucius, oftewel snoek. Vanaf de kant, maar ook vanuit de boot. Kijk nu de uitzending terug.

-> Klik hier om de uitzending terug te kijken op RTL XL

De Kalenbergergracht loopt als een blauwe ader door het natuurgebied Weerribben-Wieden heen. Een fraai gelegen water dat volgens ingewijden beschikt over een prima snoekbestand. Ed en Marco besluiten ter hoogte van het pittoreske Kalenberg de proef op de som te nemen.


Ed en Marco op zoek naar snoek aan de Kalenbergergracht.

Bij aankomst in de vroege ochtend blijkt echter al gauw dat het normaliter vrij heldere veenwater vandaag wat aan de troebele kant is – vermoedelijk door de regen die in de dagen vooraf is gevallen. Het mag de pret niet drukken en binnen de kortste keren vliegt het kunstaas van Ed en Marco door de schone Overijsselse lucht.

Eerste actie

Al struinend werpen beide presentatoren alle mogelijke hotspots af: van bruggetjes tot zijsloten en andersoortige onderbrekingen in de oeverlijn. Het is echter pas in de loop van de ochtend als Ed eindelijk een dreun voelt op zijn tweedelige ‘follow-me plug’. Het is de eerste actie van de dag en met een fraaie 90+ snoek is Ed in ieder geval netjes van de nul af. Toch blijkt deze eerste vis helaas nog geen voorbode voor meer, ondanks diverse jagende snoeken. Tijd voor plan B.

Trollen

Aangezien de vangsten tegenvallen, besluiten Ed en Marco het over een andere boeg te gooien. Het struinen vanaf de kant wordt gelaten voor wat het is en het duo neemt plaats in de visboot van visgids en roofviscrack Bertus Rozemeijer. Bertus, onlangs nog te gast in Studio Vis TV, kent het gebied op zijn duimpje en al varend neemt hij de heren op sleeptouw.


Mooie groenjas vanuit de boot.

Vele kilometers natuurpracht vliegen ‘trollend’ voorbij. Het antwoord op de vraag of deze vaartocht ook nog een paar beuken op het kunstaas oplevert, zie je in de uitzending van afgelopen zondag.

Stel je vraag aan Ed en Marco

Direct na iedere uitzending is er (tot maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl de mogelijkheid om je vraag over de uitzending aan Ed en Marco te stellen. Elke maandagavond om 18.00 uur geven zij op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op nationale televisie, dus! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.