Henri Karremans volgt Wil Franken op als bondscoach Bootvissen

3811
05 mrt 2015

Sportvisserij Nederland heeft Henri Karremans aangesteld als nieuwe bondscoach bootvissen en opvolger van Franken. Sinds 2000 is Wil Franken bondscoach van het bootvissen. Een bevlogen roerganger die zijn ploeg in 2008 naar de wereldtitel leidde. Na vijftien jaar coachen heeft Franken een leeftijd bereikt (65) dat hij wil genieten van andere dingen en vindt hij het genoeg geweest.

Karremans is geen onbekende in zeevisland, hij is namelijk ook succesvol bondscoach junioren kust.

Na een sprankelende carrière als kustvisser (Europees Kampioen Korpsen in 1987 en Wereldkampioen in 1990) werd Franken halverwege de jaren ’90 besmet met het bootvis-virus. Hij bracht het bootvissen binnen zijn vereniging, HSV De Edelkarper, naar een hoger plan en dat begon zowel nationaal als internationaal zijn vruchten af te werpen. Er werden steeds betere bootvissers opgeleid. Zijn werkwijze bleef bij Sportvisserij Nederland niet onopgemerkt. Zodoende werd hij in 2000 gevraagd om bondscoach bootvissen te worden met de Wereldtitel in 2008 als resultaat.

Vijftien jaar later is het tijd voor een opvolger. Met het aftreden van Franken komt er een plaats vrij binnen het coachesgilde. Sportvisserij Nederland heeft in Karremans de juiste kandidaat gevonden om deze plek in te nemen. Als bondscoach Junioren Kust heeft hij inmiddels meerdere Wereldtitels veroverd en hij is voornemens deze ambitie ook na te streven als nieuwe bondscoach bootvissen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.