51 visserijkundige onderzoeken

4492
13 mrt 2015

Sportvisserij Nederland heeft vorig jaar 51 visserijkundige onderzoeken uitgevoerd. Deze onderzoeken naar de visstand in wateren van hengelsportverenigingen dienen om de kwaliteit van het viswater en de mogelijkheden voor de sportvisser te verbeteren.

De onderzoeksploeg van Sportvisserij Nederland ging voor de 51 uitgevoerde onderzoeken heel het land door. Dit om na de inventarisatie van het water en de visstand de hengelsportvereniging van advies te kunnen voorzien. In een na afloop van het onderzoek gepubliceerd rapport staat duidelijk omschreven hoe zij de kwaliteit van het viswater kunnen verbeteren, zodat de sportvisser die hierin vist daarvan profiteert.

Cursuswater

Tien viswateren zijn speciaal in het kader van de cursus viswaterbeheer onderzocht. In deze cursus van Sportvisserij Nederland leren bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen welke maatregelen zij mogelijk kunnen nemen om hun viswater te verbeteren. Het visserijkundig onderzoek op deze tien specifieke ‘cursuswateren’ was voor de cursisten een mooie praktijkoefening. Zo konden zij in zien wat de situatie is en aan de hand daarvan maatregelen bedenken die ze vervolgens ook zelf in de praktijk moeten brengen.

Vislessen

Bij enkele visserijkundige onderzoeken waren basisschoolklassen uitgenodigd voor een leuke en informatieve les over het leven onder water. Daarbij kregen de kinderen uitleg over de vis en zijn leefomgeving en konden ze de verschillende vissoorten live aanschouwen. Ook was bij veel visserijkundige onderzoeken pers aanwezig van regionale en lokale media (dag- en weekbladen, radio en televisie) om verslag te doen van wat .


Bij diverse onderzoeken waren schoolklassen uitgenodigd voor een visles.

Tot eind maart worden er nog visserijkundige onderzoeken gedaan. Kijk op www.sportvisserijnederland.nl voor de locaties en data om zelf eens bij zo’n onderzoek te komen kijken!

Lees ook:
 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.