PSV-icoon Eric Gerets: 'Tijd om te vissen'

3550
03 apr 2015

Eric Gerets zet spoedig een punt achter zijn trainersloopbaan. De zestigjarige oefenmeester uit België, nu hoofdtrainer van Al-Jazira, wil vanaf volgend jaar met pensioen. Het vervolgen van zijn loopbaan bij Standard Luik of als bondscoach van België ziet hij niet langer zitten. De oud-verdediger van onder meer PSV wil enkel nog supporter zijn.

“Ik ga mijn contract hier bij Al-Jazira uitdoen. Ik hoop dat ik dat op een rustige manier kan doen, zonder opnieuw gezondheidsproblemen te hebben”, vertelde Gerets, die komende maand 61 jaar wordt, in gesprek met RMC. “Daarna zal het tijd worden om te gaan vissen, te reizen en te profiteren van bepaalde zaken nu het nog kan.”

Gerets, die met Al-Jazira momenteel tweede in de competitie van Saudi-Arabië staat, had ruim twee jaar geleden een lichte hersenbloeding. Sindsdien groeide de twijfel of hij zich nog wel aan de stress van het trainersbestaan moest blootstellen. Gerets speelde de laatste zeven jaar van zijn actieve loopbaan in het tenue van PSV, waarmee hij zesmaal de landstitel won en in 1988 zelfs de voormalige Europa Cup I veroverde.

Bron: voetbalzone.nl

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.