115 jaar oud en gek op vissen

3427
08 apr 2015

Jeralean Talley uit Inkster, Michigan (USA) is sinds afgelopen maandag de oudste vrouw ter wereld. De 115-jarige is nog kerngezond, bijzonder kwiek voor haar leeftijd én gek op vissen!

Nadat onlangs de 117-jarige Misao Okawa uit Japan en de 116-jarige Gertrude Weaver uit Amerika kort na elkaar overleden, is Jeralean Talley de oudste vrouw ter wereld. Dat zegt de Gerontology Research Group. Talley is ondanks haar hoge leeftijd nog kerngezond. Het geheim van de Amerikaanse is bezig blijven. Zo heeft ze altijd veel hobby's gehad: jurkjes naaien, dekentjes maken, af en toe naar het casino toe om een gokje te wagen en bowlen. Die laatste activiteit moest ze op 104-jarige leeftijd echter staken omdat haar benen te zwak werden.

Verjaardagsfeestje

Een van haar andere passies kan ze gelukkig nog altijd wel uitoefenen: sportvissen. Daar is de 115-jarige gek op, zo vertelde een familielid aan de Amerikaanse krant USA Today. Zo neemt een van haar vrienden Talley ieder jaar voor haar verjaardag mee naar een forellenvijver in de buurt om op forel en meerval te vissen. Die afspraak staat ook voor dit jaar alweer genoteerd: in mei wordt de officieel oudste vrouw ter wereld (geboortedatum: 23 mei 1899) weer een jaartje ouder. En hoe kun je je verjaardag beter vieren dan door te gaan vissen?!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.