Duizenden bezoekers verwacht bij viswedstrijden

2844
15 apr 2015

MIDDELBURG - Omroep Zeeland. Twee grote viskampioenschappen in Zeeland gaan dit jaar voor tienduizenden extra toeristen zorgen. Dat verwacht Sportvisserij Nederland, die de evenementen organiseert.

Feedervissen

Van 6 tot en met 12 juli wordt het wereldkampioenschap feedervissen in Zeeland gehouden. Dat is een vorm van sportvisserij waarbij wordt gevist met een voerkorf boven de vishaak. Het evenement heeft deelnemers uit dertig landen. De deelnemers vissen tijdens het wereldkampioenschap in het Kanaal van Gent naar Terneuzen. De organisatie rekent op 15.000 tot 20.000 bezoekers.

Wereldkampioenschap

Zeeland is dit jaar ook gastheer van het wereldkampioenschap kustvissen. Deelnemers uit acht landen strijden om de titel in de leeftijdsklassen tot 17 jaar en van 17 tot en met 21 jaar. Het kampioenschap wordt van 17 tot en met 22 oktober gehouden op verschillende stranden in de gemeente Veere. Sportvisserij Nederland verwacht dat er tussen de 5.000 en 8.000 mensen komen kijken.

bron: Omroep Zeeland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.