Dagwinst voor Eric Goossens tijdens 1e Selectie Bootvissen 2015

2234
20 apr 2015

Tijdens de uitwijkdatum werd er op alle drie de boten flink gestreden. Eric Goossens eindigde zowel op de Tender als overall op de eerste plaats met 13.900 punten en 57 vissen. Op de Estrella pakte aan de stuurboordzijde Frank van Schilt en aan bakboordzijde Arjan Rijnberg de winst.

De eerste selectie dag kon door de harde wind helaas niet doorgaan, maar het wachten werd beloond met een mooie visdag op zondag 19 april jl. Het was een zonnige dag met een matige afnemende NNO wind. De selectie werd vervist met de Estrella en de Trip Tender.

De Estrella is zeer ruim zodat er aan weerszijde van de boot 18 vissers plaats kunnen nemen. Op de Tender werd er door 16 vissers gestreden. Er waren 52 vissers aanwezig, die gespannen hun bootplaatsen afwachten. Kees Westdorp was afwezig met dispensatie. Zeer positief was dat er verschillende jeugdige bootvissers deelnamen.

Bennie van Poortvliet

De vangst bestond hoofdzakelijke uit schar en wijting waarvan vele ondermaats. De bonus vis bestond uit bot die extra gewicht en dus punten betekende.

De dagwinst was voor Eric Goossens die liet zien dat hij nog altijd een topper is. Met 57 vissen en een totaal van 13.900 punten liet hij de nummer 2 Rien van Eekeren op afstand. Rien's vangst bestond uit 50 vissen en 11.890 punten. Op deze boot zit tussen de nummer 2 en nummer 5 ongeveer 500 punten dus het was een zeer spannende strijd. De nieuwe bootcoach liet zien dat hij weet waar hij over praat met een 3e plaats met 51 vissen en 11.590 punten.


Ondermaatse Wijting

Op de stuurboordzijde van de Estrella ging de dagwinst naar de sterk vissende Frank van Schilt. Hij ving 44 maatse vissen met een totaal van 10.820 punten. Dit waren 2 vissen minder dan de nummer 2 Peter Leentjes maar de vis van Frank was een stukje zwaarder. Ook op deze boot kleine verschillen de derde plaats was voor René de Back met hetzelfde aantal vissen 46, maar 100 gram minder dus 10.350 punten.

Op de bakboordzijde van de Estrella was het ook een strijd voor de dagwinst tussen 2 Nationale Selectie leden. De strijd werd vandaag gewonnen door Arjan Rijnberg met 48 vissen en 10.780 punten. Op korte afstand Ernest Ripson met 45 vissen en 10.430 punten. Op de derde plaats eindigde een van de jeugdige talenten Corné Westerlaken met 41 vissen en 9.880 punten.


Remco Geuze

Deze eerste selectie was een mooie sportieve visdag en de uitslag zorgt ervoor dat de 2e selectie dag op 3 mei as. vanuit de Bergse Diepsluis nog spannender zal worden.

Uitslag 1e Selectie Bootvissen per Boot d.d. 19-04-2015

Benny Wijnings 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide