Ruisvoorn op de vlok in afl.9 Vis TV (video)

3507
23 apr 2015

Komende zondag gaan Ed en Marco met Vis TV naar de Zaanstreek. In dit fraaie gebied ten noorden van onze hoofdstad ligt recreatieplas ’t Twiske. Vanuit de bellyboat en roeiboot gaat het duo hier achter de ruisvoorns aan.

Zijn gouden kleur, donkerrode vinnen en hoge bouw maken dat de ruisvoorn een schitterende vis is. Bovendien komen ze in vrijwel elk watertype voor. Al zijn de heldere, plantenrijke veenplassen vaak extra goed. Op windstille zomerdagen laten de ‘rooie rijers’ zich daar makkelijk zien tussen de waterplanten. Voor Ed en Marco reden genoeg om er op uit te trekken met lichte werphengels, dito vlokdobbers en witbrood. 


Boot 

De Vis TV-presentatoren verkiezen deze aflevering de boot boven het kantvissen. Recreatiegebied ’t Twiske bestaat namelijk uit talloze tochten en kreken omzoomd met dikke rietkragen, die vanaf de kant moeilijk te bereiken zijn. Waar Marco vanuit de bellyboat de plas op flippert, zet Ed met een gehuurde roeiboot koers naar de meest afgelegen stekken. Na een forse roeitocht laat hij vlakbij een jachthaventje voor het eerst zijn maden zakken.


Marco in actie vanuit de bellyboat.

Zwarte lucht 

Marco steekt op zijn beurt de plas over om aan de achterzijde van het water op de aangesloten tochten te vissen. Na het voeren van wat broodkorsten, laten de eerste ruisvoorns zich al snel zien. Toch blijkt het nog hard werken om er daadwerkelijk een te strikken. Als er in de verte plotseling ook nog een gitzwarte lucht aankomt, lijkt de kans op een gouden ‘baksteen’ verkeken. Hoe dit alles afloopt, zie je komende zondag vanaf 9.25 uur op RTL 7. 


Een fraaie ruisvoorn op de vlokhengel.


Vraag het Vis TV 

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending. Elke maandagavond om 18.00 uur geven Ed en Marco op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide