Nederland wint Interland tegen Duitsland

2883
03 mei 2015

Nederland won deze Interland met 47 klassementspunten tegen 53 punten voor Duitsland. Dieter Friederichs won de wedstrijd Individueel met het maximale puntenaantal van 2 en een totaal vangstgewicht van 21.425 gram. Als goede tweede eindigde Wim Meulman met ook 2 klassementspunten maar een iets minder vangstgewicht van 16.995 gram. Ron Steijvers werd derde met 4 klassementspunten en in totaal 16.140 gram als vangstgewicht.


Afgelopen week-end was de opening van ons Internationale seizoen van dit jaar. De jaarlijkse Interland tussen de landenteams van Duitsland en ons eigen land werd gevist langs de oevers van het Wilhelminakanaal precies tegenover Safaripark De Beekse Bergen.
Dit gedeelte van het kanaal doet tevens dienst als roeibaan en is aanmerkelijk breder dan andere gedeeltes ervan.

De trainingen van beide teams waren erg veelbelovend met hele goede vangsten aan echt grote brasems en ook andere vissoorten zoals windes, voorns en zelfs enkele zeelten. Onze Duitse tegenstanders namen deze wedstrijd behoorlijk serieus en hadden in de aanloop hiervan misschien wel meer getraind dan wij. Wij hadden echter het thuisvoordeel, namelijk meer kennis over dit water , dat sinds jaren voor meer grote viswedstrijden wordt gebruikt. De meeste van onze teamleden hebben al eerder op dit water gevist.

Op de eerste wedstrijddag waren de vangsten uitstekend. In het begin van de wedstrijd werden er aardig wat voorns gevangen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden er in de laatste wedstrijduren steeds meer brasems gevangen. Zelfs enkele exemplaren van ruim boven de 2 kilo.

We hadden het zeker niet gemakkelijk op die eerste dag. We vingen in het begin misschien net iets meer kleine vis maar onze Duitse tegenstanders haakten absoluut later in de wedstrijd meer brasems dan wij. Verschillende van die vissen werden ook weer wel verspeeld omdat ze niet in de bek waren gehaakt, een typisch verschijnsel voor deze tijd van het jaar. Het was echt opvallend dat wij als team in verhouding veel meer vissen wel in de bek haakten. Waarschijnlijk een gevolg van de manier van bijvoeren.

Hoe dan ook, in de tussenuitslag na de eerste wedstrijddag waren de verschillen tussen de teams nihil. Allebei exact hetzelfde puntenaantal maar in totaal 2 kilo meer vangstgewicht voor ons team. Een prima wedstrijd met hele goede tegenstanders. Wij hadden verschillende hele jonge vissers in het team maar dat gold ook voor onze tegenstanders, waar men momenteel een nieuwe weg in slaat met steeds meer jonge vissers die kansen krijgen.

Alles zou dus worden beslist op de tweede wedstrijddag waarbij de teams wisselden van plaats. Het land met de oneven nummers op de eerste dag krijgt nu automatisch alle even nummers en andersom. Om even het format van de wedstrijd aan te geven, deze wedstrijd wordt gevist met teams van 10 vissers waarbij de vissers van beide landen om en om zitten. Het parkoers van 20 nummers wordt verdeeld in 5 vakken van 4 vissers. Het hoogste vangstgewicht in een sector levert 1 punt op, het laagste dus 4 punten. Het land met de minste punten over de twee wedstrijddagen wint. “Op papier” is een meer eerlijke visserij onmogelijk.

Op de tweede wedstrijddag was er wat meer wind en bewolking na een minder koude nacht. Eigenlijk betere visomstandigheden dan op de eerste dag. Toch waren de vangsten vandaag behoorlijk minder. Ook vandaag werd er in het begin van de wedstrijd wat kleine vis gevangen, voorntjes vooral, waarvan wij als team er misschien iets meer vingen dan onze tegenstanders. Dat voordeel werd echter in korte tijd meer dan teniet gedaan toen na ruim 2 uur vissen plotseling dan toch nog enkele brasems gevangen werden. De meeste van die vissen waren namelijk voor de Duitse vissers. Met nog het laatste uur te gaan waren wij absoluut de onderliggende partij.

In het laatste wedstrijd uur deden wij het aanmerkelijk beter dan de Duitse vissers. In verschillende sectoren vingen we enkele hele belangrijke vissen die uiteindelijk de wedstrijd onze kant op lieten kantelen. De vangsten waren vandaag misschien wat minder, het was absoluut ontzettend spannend tot en met de laatste minuut.

Uiteindelijk won Nederland deze Interland met 47 klassementspunten tegen 53 punten voor Duitsland.

Als je dan als team de wedstrijd wint zijn er natuurlijk ook kansen op Individueel succes en dat succes kwam er ook. Zoals al eerder vermeld werd Dieter Friederichs Individueel eerste, Wim Meulman tweede en Ron Steijvers derde. De 4e en 5e plek waren beide voor Duitse vissers. Karol Pacyne en Ulf Schneller behaalden beide ook 4 klassementspunten en vangstgewichten van respectievelijk 9.995 gram en 7.190 gram.

Een prima wedstrijd waarbij de kansen telkens weer wisselden en waarbij we door een super laatste uur uiteindelijk wonnen.
Meer en vaker bijcuppen met vooral leemaarde met daarin muggelarven en enkele geknipte wormen, casters en dode pinkies leverde in dat laatste uur hele belangrijke vissen op voor ons team.

Absoluut een mooie overwinning tegen een heel sterk vissend Duits team.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide