Snoekbaarzen op het IJ in afl. 11 Vis TV gemist?

9483
11 mei 2015

Afgelopen zondag kozen Ed en Marco in Vis TV het ruime sop op het Amsterdamse IJ. Met de boot ging het duo deze keer in de hoofdstad achter de baars en snoekbaars aan.


Het Amsterdamse IJ staat bekend om zijn goede snoekbaarsstand. Niet zozeer het formaat van de vis, maar vooral de grote aantallen trekken veel roofvissers naar deze stek. Bovendien geeft de stadse bedrijvigheid en levendigheid op en om het water hier een extra dimensie aan het vissen. Bij het krieken van de dag varen Ed en Marco daarom het IJ op.

Dropshotten 

Bewapend met lichte dropshothengels kiezen de presentatoren voor de zogenoemde dropshot-techniek. Hierbij wordt aan de haak vlak boven het staafloodje een klein shadje of dode aasvis aangeboden. Na een korte vaartocht laten Ed en Marco op een steil talud een dode spiering te water. Om de ‘stekelridders’ tot aanbijten te verleiden, wordt de hengel daarbij subtiel op en neer bewogen. 

Ed in actie op het Amsterdamse IJ.

Missers 

Dat de snoekbaarzen er liggen, blijkt wel als de aanbeten zich al snel in rap tempo aandienen. Het wispelturige karakter van de ‘glasogen’ speelt Ed en Marco echter parten. De vis is zeker niet ‘los’, met de ene na de andere misser als gevolg. Tijd om het roer om te gooien en over te stappen op het traditionele verticalen. Een staartdregje moet daarbij helpen om de vis wél te haken. Als kort daarna ook nog een aantrekkelijke serie ‘bananen’ op de dieptemeter verschijnt, is het vertrouwen helemaal terug. 

Marco toont een mooie snoekbaars.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.