NK Kustvissen Dames en Junioren bij Domburg

4468
20 mei 2015

Komende zaterdag 23 mei vormt het strand van het Zeeuwse Domburg het decor van het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor Vrouwen en Junioren. Een prachtige en met het oog op de te verwachten vangsten zeker ook spannende viswedstrijd voor zowel deelnemers als bezoekers.

In de uitzending van Vis TV van afgelopen zondag en nog die zelfde week gefilmd kon men immers zien dat er langs dit stuk Zeeuwse kust momenteel veel platvis en prachtige zeebaars is te vangen. Een vangst die we ook tijdens dit kampioenschap kunnen verwachten.

Vrouwen en junioren vissen elk in een aparte sector waarbij de laatsten zijn onderverdeeld in de categorieën ‘Onder 16 jaar’ en ‘Onder 21 jaar’. En, wie nog niet weet hoe goed onze dames deze discipline onder de knie hebben en beslist niet onderdoen voor mannen, die moet zaterdag zeker komen kijken en aanmoedigen.



Het parkoers is trouwens het zelfde als waar straks in oktober het Wereldkampioenschap Kustvissen Junioren plaatsvindt. En, de junioren die in Vis TV acteerden, en straks op het WK onze driekleur verdedigen, vissen zaterdag uiteraard mee voor de felbegeerde individuele titel van Nederlands Kampioen.     


Winnaars NK Kustvissen Dames en Junioren 2014

Maar, omdat Sportvisserij Nederland op dit wereldkampioenschap van eigen bodem straks ook een team van junioren onder 16 jaar mee mag laten doen, is het deze zaterdag tijdens het NK dubbel zo spannend. Naast de kampioenstitel in de categorie U-16 vallen er immers ook vijf plekken in dat tweede WK-team te behalen.

De wedstrijd vanaf het strand langs de Schelpweg bij Domburg begint zaterdag na een voorbereiding van een uur om 11.00 uur en eindigt om 15.00 uur waarna circa 17.00 uur in dorpshuis Westkapelle Herrijst aan de Markt 79 in Westkapelle de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen plaatsvindt.



Foto's aflevering 12 Vis TV strandvissen met Junioren
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.