Hét Visblad Online juni 2015 (video)

3104
21 mei 2015

Vanaf vandaag verschijnt het juninummer van Hét Visblad. Deze nieuwe editie staat weer bol van de interessante en leerzame reportages. Ben je abonnee, houd dan je brievenbus goed in de gaten!

We beginnen zoals gewoonlijk met de rubriek Visblad TV. Deze maand gaan we in de Achterhoek op pad met fervent karpervisser Roy Alofs. Aan de fraaie Achterhoekse beken doet hij zijn mobiele aanpak voor de camera uit de doeken. Of hij daarbij succesvol is, lees je in zijn artikel en zie je in onderstaande video. 

Pellet waggler 

Het vissen op karpervijvers, ook wel ‘commercial fisheries’ genoemd, wint in Nederland de laatste jaren flink aan populariteit. Met moderne witvistechnieken wordt hier voornamelijk op klein formaat karper gevist. Een daarvan is de pellet waggler. Ed Stoop laat in de witvisrubriek zien dat deze spectaculaire techniek prima toepasbaar is met de vaste stok. Omdat de karper met bovenstaande items al goed vertegenwoordigd is, gaan we in de karperrubriek voor de verandering achter de zeelt aan. Zeeltspecialist Roeland de Jong legt uit hoe je gericht op Tinca tinca kunt vissen.

Kunstaas 

Nog even en de gesloten tijd zit er weer op. Nationale Hengeldag (30 mei) is het startsein voor de roofvissers om weer volop richting waterkant te gaan. Roofviscrack Willem Romeijn strooit in zijn artikel alvast met tips & tricks voor het kunstaasvissen op de rivier. Zo kun je eind mei of begin juni succesvol aan het roofvisseizoen beginnen. Ook in de zeevisreportage zoeken we de rovers op. Het voorjaar en vroege zomer zijn namelijk topmaanden voor de bootvisserij op kabeljauw. Met de wrakvistips in dit artikel, kom jij deze zomer gegarandeerd goed beslagen ten ijs.

Overige rubrieken 

In de Haring of Kuit-rubriek lees je alles over de problematiek rond de aalscholver en de kijk van Sportvisserij Nederland hierop. Alles over de beekprik komt in de ‘Wist je Dat’ aan de orde. Uiteraard ontbreken ook de overige rubrieken – Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Spraakwater, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdnieuws, Service Online én de altijd spraakmakende column van Sjaak Bral – niet.

Abonnee worden? 

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide