Internationale U14 jeugdclinic groot succes!

3025
26 mei 2015

Na regionale clinics en later een nationale clinic op de Arkervaart, hebben we dit jaar een Nationaal U14 team geformeerd. Voor alle leden van dit team hebben we afgelopen zaterdag een wel heel bijzondere dag georganiseerd. Een dag waarbij ieder lid van het team werd gekoppeld aan een ervaren wedstrijdvisser en zo de gelegenheid kreeg om één op één zo maximaal mogelijk en zo veel mogelijk te leren van deze mensen.

Wat een schitterende visdag is dit geworden! Zo’n dag is dan misschien niet zo heel gemakkelijk te organiseren met de overvolle agenda’s van iedereen in gedachten. Maar we hebben denk ik allemaal wel kunnen zien dat dit concept werkelijk perfect is. Alle blije gezichten van niet alleen de vissertjes maar zeker ook de begeleidende vissers en vissters spraken wat dat betreft boekdelen.


Wedstrijdvisser Albert Meijer geeft uitleg

Deze dag had als belangrijkste doel om natuurlijk leuk te zijn voor iedereen maar daarbij ook zo leerzaam mogelijk. De visserij op deze visvijver in België is toch weer heel anders dan die we bij ons vaak tegen komen en juist dat kwam perfect uit. De keuze voor deze visvijver was echt een schot in de roos. Wat een schitterend viswater is dit zeg! Wat hebben we allemaal niet zien vangen? Brasems, waaronder sommige echt grote vissen, giebels, karpers, zeelten, grote windes, voorns, blieken en zelfs een grote steur. Kortom allerlei vissoorten waren er te vangen en aan het einde van de dag zagen we verschillende vissertjes die hun leefnet echt niet meer uit het water konden tillen. Prachtig!!

Met name het met grote regelmaat bijvoeren van kleine hoeveelheden los aas was hier belangrijk en dat is iets wat je ook vaak moet doen tijdens internationale kampioenschappen. Waar dan beter met zo’n vismanier ervaring op te doen dan hier? Minder vaak en minder goed bijvoeren leidde vaak meteen tot mindere vangsten en dus beseft iedereen hier heel gemakkelijk het belang van. Zo werd het niet alleen een hele leuke maar ook een hele nuttige visdag voor iedereen en het was dan ook goed te zien dat niet alleen de kids maar zeker ook de begeleidende vissers genoten van deze dag.

Wedstrijdvisser en talent zaten samen aan de waterkant voor één op één begeleiding

Waar we allemaal van stonden te kijken trouwens is hoeveel talentjes we wel niet blijken te hebben in ons land. Het was al heel moeilijk om dit team te kiezen en dat kwam puur omdat er eigenlijk meer goede vissertjes waren dan beschikbare plekken. Afgelopen zaterdag was perfect te zien hoe goed sommige vissertjes op deze leeftijd al zijn. Let wel, we hebben het hier over een leeftijdsgroep van 11 tot hooguit 13 jaar. Echt een genot om te zien! Dit moet ons absoluut goede mogelijkheden gaan brengen om ook in de wat verdere toekomst met hele goede vissers te kunnen blijven werken, dat kan niet anders!

Een ding is zeker, het concept van deze dag was echt ideaal en smaakt naar meer. Een betere manier om jonge vissertjes snel heel veel dingen te kunnen laten ervaren en bijleren bestaat gewoon niet. Wat zou het daarom toch ideaal zijn als iets dergelijks in de toekomst ook op wat meer regionaal gebied zou kunnen plaatsvinden. De afstanden zouden veel minder groot zijn om af te leggen en bovendien zouden dit soort visdagen voor een veel grotere groep vissertjes bereikbaar worden waardoor we nog veel meer kwalitatief goede vissertjes zouden krijgen in ons land.

De kunst afkijken van Anja Groot

Een ding weet ik in ieder geval zeker na het bijwonen van alle jeugdclinics van de laatste tijd, we hebben een flink aantal hele goede nog hele jonge vissertjes in ons land waarvan absoluut hele goede wedstrijdvissers voor de toekomst te maken zijn. Het talent hebben we dus. Nu is het zaak om dat talent verder te laten ontwikkelen en dat gaat natuurlijk nog heel wat tijd, moeite, geld en ook inzet kosten van heel wat mensen.

Deze clinics zouden nooit gerealiseerd zijn zonder de medewerking van in totaal een heel aantal betrokken wedstrijdvissers die ons hebben geholpen op allerlei gebied. Ook hier zien we absoluut een positieve ontwikkeling. Steeds meer en steeds vaker zien we de bereidheid van dit soort mensen om ook echt een steentje bij te dragen. Super!

De leerling en de 'meester' (Jan van Schendel)

Ook zouden deze clinics niet mogelijk zijn zonder de bereidheid van enkele sponsors om ons op allerlei gebied te ondersteunen. Met name voersponsor Evezet was, zoals eigenlijk altijd, fantastisch en ook de firma Guru, die voor alle vissertjes gisteren een Goodiebag verzorgde, verdient hier een speciaal woord van dank.

Al met al dus een wel héél geslaagde visdag voor iedereen die erbij aanwezig was en wat kan onze sport dan toch mooi zijn!

Namens de coaches,
Jan van Schendel

(Foto’s mede mogelijk gemaakt door Stefan Verhoeven en Ton Marisael)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide