Komend weekend NK Bootvissen vanuit Neeltje Jans

2685
29 mei 2015

Na de voorselectie waarbij door zo’n honderd boot(sport)vissers over twee dagen verdeeld vanuit Scheveningen en de Bergse Diepsluis op Tholen werd gevist, zijn er nu twintig toppers over. Komende zaterdag 31 mei aan boord van de Maatje Adriana en vanuit Neeltje Jans gaan zij het Nederlands Kampioenschap vissen.

De wens van allen is om op de Noordzee te kunnen vissen, omdat daar een rijke vangst aan platvis (meest schar) en wijting wacht. De weergoden hebben echter met een voorspelling van windkracht vijf en mogelijk zelfs zes uit het westen niet al te veel goeds in petto. In dat geval dient te worden uitgeweken naar de Oosterschelde, waar de vangst doorgaans minder is en het formaat van de vis kleiner.

Behalve dat degene met de meeste vis en de meeste wedstrijdpunten Nederlands Kampioen Bootvissen 2015 wordt, gaan de beste vijf vissers van elk van de denkbeeldige sectoren op de boot, of te wel van stuurboord en bakboord, door naar de Topcompetitie Bootvissen. Die wordt dit najaar over drie dagen verdeeld en op drie verschillende boten gehouden waarna de bondscoach de vijf vissers kiest die later deelnemen aan het Wereldkampioenschap Bootvissen in Ierland.


Nu eerst het Nationaal Kampioenschap waarvoor de Maatje Adriana uiterlijk 7.30 uur vertrekt vanuit de werkhaven van Neeltje Jans en circa 16.00 uur weer binnenvaart. Daarna om 18.00 uur in Hotel Café De Kroon aan de Voorstraat in Wissenkerke de huldiging van de kampioen en de bekendmaking van degenen die in oktober de naselectie vissen voor deelname aan het WK.

Toeschouwers kunnen vanzelfsprekend niet bij dit bootviskampioenschap op zee aanwezig zijn. Maar het is natuurlijk altijd leuk om te zien wat er zoal gevangen is als het schip binnenvaart, terwijl bij de prijsuitreiking publiek uiteraard welkom is.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide