Henri Karremans Nederlands Kampioen Bootvissen 2015 - Aangepaste Uitslag

3312
31 mei 2015

Huidig bondscoach bootvissen Henri Karremans wist de vis het best te verleiden en mocht zich tot Nederlands Kampioen laten kronen. Hij had niet alleen de meeste stuks vis, maar relatief ook de grotere exemplaren gevangen.


Soms zit het mee, soms zit het tegen. De twintig overgebleven sterkste bootvissers van Nederland hebben het afgelopen zondag 31 mei slecht getroffen met de weersomstandigheden. Veel wind en regen noopte de organisatie tot het vissen voor de kust van De Banjaard. Helaas voor de deelnemers bleek daar niet zo veel vis rond te zwemmen. De schipper van de Maatje Adriana kon vanwege de windverwachting oplopend tot zeven beaufort niet verder varen. Toch ontbrandde er een fanatieke strijd tussen de boottoppers en dan komen er winnaars en verliezers.


Gezellige sportieve sfeer tijdens het NK Bootvissen 2015

Het overkomen van een lagedrukgebied is bovendien niet goed voor de bijtlust van de vis. Alleen heel veel ondermaatse wijting teisterden het aangeboden aas. Zeepieren, zagers, mesheften, geelstaartjes (een soort tap) en Franse tappen waren in de aastassen van de deelnemers in grote hoeveelheden mee gebracht, maar de meeste deelnemers hadden aan het eind van de wedstrijd nog erg veel aas over, omdat men veel meer vis verwacht had.


Ernest Ripson met een mooie bot

In de eerste periode heeft de schipper zelfs nog twee maal een andere plaats gezocht, maar het mocht allemaal niet baten. Toch waren er diverse vissers , die goed startten. Pim Troost en Piet Buijk bijvoorbeeld aan stuurboord, terwijl aan de bakboordkant van de boot John Soederhuizen en René de Back lieten zien dat ze er zin in hadden. Toen al gaf Henri Karremans zijn visitekaartje af, door in de laatste draai van de eerste periode een knoeperd van een bot te vangen.


Nieuwkomer Corné Westerlaken blij met een schar                         Arjan Rijnberg met tong

In de tweede periode kwam er meer getijde stroming en je zag de deelnemers hun onderlijnen vervangen en stevige ankerloodjes monteren. Iedereen wilde zo graag schar vangen, maar met de toenemende stroming kwam er alleen maar meer ondermaatse wijting. Eric Goossens deed toen goede zaken evenals nieuwkomer Corné Westerlaken. Het lag allemaal dicht bij elkaar bij het ingaan van de laatste periode. Daarin sloeg coach Henri zijn definitieve slag. Door telkens een schar tussen de wijtingen door te vangen liep hij in op de concurrentie en nam stiekem een voorsprong.


Peter Leentjes met een duo schar

Het werd nog wel spannend, omdat bijvoorbeeld Sjaak Verburg en Arjan Rijnberg, die links en rechts van Henri stonden, nog allebei een mooie zeetong vingen. Maar het aantal bij elkaar gesprokkelde aantal vissen van Henri bleek ruimschoots genoeg om de stuurboordkant te winnen. Toen was de grote vraag wat de deelnemers aan bakboord hadden gevangen. Door het slechte weer had niet iedereen hoogte gekregen van de stand aan die linkerkant van de boot. Daar was echter gemiddeld door alle deelnemers minder vis gevangen en Ernest Ripson had aan twee botten en één scharretje genoeg om die zijde te winnen!


De top drie

Het verdikt werd opgemaakt en Henri Karremans werd Nederland Kampioen Bootvissen 2015, vóór Ernest Ripson en good old Piet Buijk.

De eerste vijf van elke zijde van de boot, behalve kampioen Henri, die nu als coach verder gaat, mogen zich in het najaar melden voor de topcompetitie bootvissen, waarin uitgemaakt wordt wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap bootvissen in Montenegro 2016.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2015Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide