Partnership met Havenbedrijf Rotterdam

3884
01 jun 2015

Sportvisserij Zuidwest Nederland gaat dit najaar de samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam intensiveren. De eerste aanzet hiervoor werd afgelopen week gegeven tijdens een gezamenlijk overleg. Dit najaar gaan de organisaties een partnership aan.

De Maasvlakte en Europoort vormen het belangrijkste zeevisgebied voor sportvissers uit Zuidwest Nederland en ver daarbuiten. In het gebied vinden diverse ontwikkelingen plaats die van invloed zijn op de sportvisserijmogelijkheden. Om de belangen van de hengelsport beter te kunnen behartigen en de sportvisser zo goed mogelijk te bedienen, hebben Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland de vorming van een partnership met het Havenbedrijf Rotterdam in de steigers gezet.

In de praktijk betekent dit dat een stevige sportvisserijdelegatie – met mensen van Sportvisserij Zuidwest Nederland, lokale hengelsportverenigingen, de detailhandel en Sportvisserij Nederland – op reguliere basis (3 - 4 x per jaar) overleg heeft met het Havenbedrijf Rotterdam. Daarbij komen onderwerpen ter sprake als de toegankelijkheid van het gebied, behoud van visstekken, activiteiten van beroepsvissers en inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) uit de sportvisserij.

Het toekomstige partnership tussen Sportvisserij Zuidwest Nederland en het Havenbedrijf Rotterdam moet zorgen voor een groter wederzijds begrip voor elkaars belangen en een optimale samenwerking. Tot slot zal de communicatie richting sportvissers hoog op de agenda staan, zodat verrassingen over ontwikkelingen in het gebied en daaruit voorvloeiend onbegrip hopelijk worden weggenomen dan wel voorkomen. Het eerstvolgende overleg staat gepland voor september.

Gerelateerde berichten
21 aug 2014 Nieuwe trailerhelling Stellendam 5078 In de buitenhaven van Stellendam wordt een nieuwe trailerhelling inclusief grote aanlegsteiger gerealiseerd. Dat is de uitkomst van overleg door Sportvisserij Zuidwest Nederland, Bootvisvereniging Zuid-West Nederland en Havenbedrijf Rotterdam nadat de aanleg van een helling op Maasvlakte 2 niet mogelijk bleek. 13 dec 2013 Sportvissers blijven welkom in Rotterdamse haven 10080 Het voornemen om sportvissen in het Maasvlakte- en Europoortgebied te verbieden, is ingetrokken door het Havenbedrijf Rotterdam. Hierdoor blijft dit unieke gebied ook voor de sportvisserij met recht ‘een wereldhaven’. 25 nov 2011 Meer (sportvis)voorzieningen strand Tweede Maasvlakte (audio) 5523 Het nieuwe strand op de Tweede Maasvlakte moet meer voorzieningen krijgen. De Rotterdamse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met een motie van die strekking van Leefbaar Rotterdam. 18 mrt 2010 Blokkendam voor Maasvlakte 2 14315 De aanleg van de Tweede Maasvlakte betekent het einde van de huidige blokkendam. Daarmee verdwijnt een topstek voor de zeebaarsvissers. Nu het Havenbedrijf Rotterdam heeft besloten om een nieuwe en langere blokkendam aan te leggen langs de bovenste buitenbocht van Maasvlakte 2, komt daarmee vanaf 2013 een nieuwe hotspot in zicht. 16 mrt 2010 Stekken Top-10 in het Havengebied 10689 Bron: De Havenkrant. ‘De grootste schepen komen hier langs. Ik heb de Queen Mary gezien, een enorm cruiseschip. Soms zie je zeehonden of bruinvissen. Dé beste visstek in de haven.’ Robert de Wilt is hengelsportfanaat en redacteur van Hét Visblad van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.