Alan Gilbert Memorial 2015 prooi voor Engeland

2944
03 jun 2015

Vijfenveertig top kustvissers uit de Nationale selecties van België, Engeland en Nederland streken afgelopen vrijdagmorgen neer in het Park Hof van Domburg. Gelegen in de gelijknamige plaats op het Zeeuwse Walcheren om zich te gaan voorbereiden op de twee wedstrijden welke op vrijdagavond 29 mei en zaterdag 30 mei overdag zijn vervist. Nederland stond met een mix van jeugd (Jeromy van Houdt, Arjan van Moort, Jeroen den Engelsman, Rico ’t Mannetje, Wilco Keur en Michel Mosselman) en ervaren rotten als Laurens Pijnen, Lies Wijnhorst, Remi Lindhout, Jan Hennekam, John Muis, Marcel Noort, Wibo Boone, Danny Goossens en Johan Rombouts. Het weer wat eigenlijk best wel stabiel was de afgelopen weken, liet de organisatie wel in spanning op vrijdag want een klein front met veel regen, wind en wat onweer zou precies over Walcheren trekken in de eerst paar uur van de wedstrijd.

Na overleg tussen de coaches van de landen werd besloten het weer aan te kijken en pas om 18:30 te starten voor een wedstrijd van drieënhalf uur, een half uur korter dan de normaal. De buien trokken over maar de wind bleef krachtig blazen over de goudgele stranden van Domburg en maakte het de deelnemers in de eerst uren moeilijk vissen. Stroming en wind dezelfde kant op is lastig en je onderlijn op de boden houden door middel van zwaar ankerlood was de enige remedie.

Professioneel als alle deelnemers zijn werden deze ongemakken doorstaan en er ontstond een spannende wedstrijd met redelijk vis, hoofdzakelijk bot en zeebaars. De grootse vis van het evenement werd gevangen door Jeroen den Engelsman: een zeebaars van zesenzestig centimeter. De aantallen waren niet te vergelijken met de voorgaande weken zonder zoveel wind want dan moest je twintig vissen vangen om mee te doen, nu was het zoeken en volhouden.

Good Old Jan Hennekam wist de eerste wedstrijd individueel te winnen met veertien vissen en een totale lengte van ruim drie meter nipt voor Johan Rombouts. Met nog Jeroen den Engelsman en Remi Lindhout bij de eerste vijf sloten we als Team Nederland de eerste dag af met een overwinning maar de verschillen bleken klein en absoluut niet onoverbrugbaar door de Engelse en Belgische Teams.


John Muis met een mooie zeebaars

Met zevenentwintig punten voor op de Engelsen en veertig punten voor op de Belgen begonnen we zaterdag, een prachtige dag met veel minder wind, aan de klus om de eerste plaats en de eindoverwinning veilig te stellen. Michel Mosselman en John Muis pakten in hun eerste draai al direct een mooie zeebaars, dus het begin was goed.

De Engelse machine, die louter uit ervaren mannen bestond, kwam echter langzaam op toeren en ook de Belgen waren los en wij liepen al na wee uur achter de feiten aan. Te weinig vis bij onze mannen en we konden de aansluiting niet meer vinden.

Jeromy van Houdt scoorde met een tweede plaats in het dagklassement uitstekend. Maar met een laatste plaats op de tweede dag voor Nederland en een nipte tweede plaats in de eindrangschikking, net voor de Belgen. We behaalden helaas niet het resultaat waar we op hadden gehoopt op deze twee prachtige sportieve dagen. De Engelsen gingen met de overwinning naar huis en vooral de jongeren van de Nationale Selectie veel hebben geleerd. Er zit muziek in voor de toekomst!


Het parcours in Domburg

Nummer één over twee dagen was de Belg Franky de Bruijckere die fantastisch viste over twee dagen en waar Jeromy van Houdt met twee mooie daguitslagen gewoon tweede werd voor de Engelsman Stephen Graham.

Bedankt mannen van onze Nationale selectie voor de twee topdagen op sportief gebied. Speciale dank aan Leen van Wensen als wedstrijdleider en controleur, Kees Gillissen en Sjaak Nuijt als controleurs! Volgend jaar is de Interland in Engeland, wederom op het befaamde Chesil Beach in Dorset, Zuid Engeland.

Arthur van Tienen,
Bondscoach Kust Heren

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.