Een gouden overwinning tijdens het Meerlanden Senioren 2015

3185
07 jul 2015

Na de eerste wedstrijddag stond Nederland met 15 punten op de derde plaats. Oostenrijk leidde het klassement met 13 punten en Duitsland nam met 14 punten de tweede plek in. De tweede wedstrijddag behaalde Nederland 3 sectoroverwinningen en een tweede plek. Hiermee behaalden zij de overwinning.

Na de uiteindelijk toch teleurstellende EK-ervaring van de week ervoor, was het afgelopen week alweer tijd voor de volgende wedstrijd, de Meerlanden Senioren die dit jaar in het Duitse Abbendorf werd gevist op het Fluterkanal.

Dit kanaal zorgt voor het afvoeren van al het overtollige water van het hele havengebied, een enorm gebied vol met kanalen en meren. Het water stroomde nu maar amper en dat is het bewijs dat er hier al een tijd lang niet veel regen is gevallen.

De vangsten kon je deze keer totaal niet vergelijken met de Nedelux-wedstrijd die hier vorig jaar werd gehouden. Dit keer helemaal geen kleine vis en dat terwijl er vorig jaar zoveel voorns, kolbleien en blieken te vangen waren. Nu ging het vooral om brasems en zelfs daarvan waren er niet zo heel veel te vangen. Zo werd het een totaal andere wedstrijd dan voorzien.


We hadden het al tijdens de trainingen gemerkt; de vissen werden meestal in de buurt van de eindplaatsen gevangen. Hoewel er enkele dagen opeenvolgend werd gevoerd “verspreidden” de vissen zich maar moeilijk. Er was zelfs een vak bij waar over de twee wedstrijddagen amper een brasem gevangen werd. Alvers waren er hier heel veel en die bemoeilijkten de visserij. Ze telden bovendien niet mee dus erop vissen was ook geen optie.

De eerste wedstrijddag verliep niet helemaal optimaal. Na die dag waren we 3e. Wel waren de verschillen met de eerste en tweede plek maar heel erg klein. Oostenrijk leidde het klassement met 13 punten net voor Duitsland met 14 en wij met 15 punten. Met in gedachten dat wij nog recht hadden op één van de kopplaatsen, was de situatie natuurlijk verre van hopeloos.
Het kopnummer dat we lootten op de tweede dag was voor Jo Adriolo op de eindplaats E6. Jo heeft deze plaats maximaal uitgebuit. Met in totaal 44 brasems voor een gewicht van 49.880 gram ving hij meer dan in de rest van de wedstrijd bij elkaar. Bizar eigenlijk. Terwijl Jo de ene na de andere brasem ving, werd er verder in zijn sector amper een vis gevangen.We hadden ook de kansloze A6 plek geloot, een bijna gegarandeerde laatste plaats in het vak Dit betekende dat we ons amper missers konden veroorloven als wij de wedstrijd nog wilden winnen. Ik had voor mezelf uitgerekend een puntje of 6 a 7 maximum.
Met 3 sectoroverwinningen en een hele nuttige tweede plek (met uitsluitend baarsjes en enkele voorntjes) voor Arjan Klop in het slechte D-vak bleven we daar ruim binnen. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met precies twee punten verschil en een aardig vangstgewicht in ons voordeel. Prachtig!

We hebben deze wedstrijd nu een aantal keren weten te winnen in de laatste jaren en dat onder allerlei verschillende omstandigheden. Dit jaar vond ik wel de mooiste overwinning. Om in Duitsland te winnen van het Duitse WK-team heeft wel iets bijzonders.
Dat deze wedstrijd tegenwoordig door iedereen heel serieus wordt genomen, bleek wel uit het feit dat we bijna als laatste team op het parkoers aanwezig en we waren er toch al op de maandag voor de wedstrijd. Enkele jaren geleden waren we er daarmee altijd als eerste.De individuele overwinning was (nog maar eens een keer) voor Gunther Horler. Het zat deze keer niet bepaald tegen voor hem maar Gunther is gewoon algemeen bekend als één van de beste “stromend water-vissers” op onze aardbol.
De tweede plek was voor Jo Adriolo, de 3e plek was voor de hier de gehele week beresterk vissende Rolf vd Broek en de 5e plaats was voor Frans van Berkel. Best een oranje-gekleurd podium dus.

Al met al een bijzonder leuke en dus ook succesvolle week. Dit was ook de perfekte remedie om de teleurstelling van de EK-week kwijt te raken. Echt een hele mooie overwinning!!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide