Ondanks Nederlands mineur ongekend spannend WK Feeder 2015

5155
11 jul 2015

Alle ingrediënten leken aanwezig om de perfecte eerste wedstrijddag te draaien tijdens het WK Feeder 2015. Het thuisvoordeel, een stralend zonnetje, de perfecte trainingsweek en leefnetten die dagelijks rijkelijker werden gevuld. Nederland hoefde volgens de kenners enkel de Engelsen achter zich te houden om zich te verzekeren van eeuwige roem. Niets bleek echter minder waar. De Engelsen waren inderdaad het sterkst. Maar Nederland stelde teleur en moet halverwege genoegen nemen met een tiende plaats.

De Nederlandse deceptie wil niet zeggen dat het Wereldkampioenschap er minder spannend op is geworden. Toplanden als Duitsland en België hebben even zoveel wedstrijdpunten (29) als Oranje. Ook het virtuele podium wordt gevormd door een trio dat tot op het punt aan elkaar is gewaagd. Engeland wint op gewicht, maar ook Hongarije en Frankrijk blinken uit met hetzelfde puntenaantal (14). Het tweede bedrijf belooft morgen dan ook bloedstollend te worden. De goede tussennotering van Engeland is mede te danken aan Mick Vials. Vorig jaar nog winnaar van het brons, maar morgen start hij van pole position. Saillant detail is dat Vials na de officiële training de eerste wedstrijdvisser in de geschiedenis werd die een dopingcontrole binnen het feedervissen onderging. Nederland had überhaupt nog geen ervaring met controles op verboden middelen binnen de wedstrijdvisserij. Zelfverzekerd en trots kwam hij de testruimte uit. “Dit is het bewijs dat wij echt sport beoefenen. Mensen die zich druk maken om zo’n controle, hebben iets te verbergen. Ik vind het geweldig!”

Maar vissen is net zo veranderlijk als het weer. Voorspellen de Goden morgen regen, zo ook wordt Nederland nog kansen toegedicht. Met de ervaring van Theo Leijrik en Peter van der Willik, het vernuft van Marco Hofman en Arnout van de Stadt en jong talenten Ramon Ansing en Frank van der Schaft is een podiumplaats van Nederland zeker geen utopie.

Klik hier voor de teamuitslag van zaterdag (wedstrijddag 1)

Klik hier voor de individuele uitslag van zaterdag (wedstrijddag 1)

Klik hier voor de uitslag per sector van zaterdag (wedstrijddag 1)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide