Friederichs en Spierings knap tweede bij Fish 'O' Mania International

4408
20 jul 2015

Nederland is bij het prestigieuze en sterk bezette Fish ‘O’ Mania International knap tweede geworden achter Engeland. Net als vorig jaar moesten Jurgen Spierings en Dieter Friederichs alleen hun meerdere erkennen in de vissers van het thuisland.

Het Nederlands team maakte voor de derde keer op rij zijn opwachting aan de Cudmore Fisheries in Whitmore. Ook dit jaar namen zij het op tegen acht landen die ieder met een team van twee vissers aantraden. “Het was het sterkste deelnemersveld ooit met allemaal toplanden. Dat je dan op een tweede plaats eindigt en jezelf kunt meten met de Engelsen, is geweldig”, zegt een trotse bondscoach Jan van Schendel. 

Dat sportvissen ongekend populair is, blijkt wel uit de kijkcijfers van RTL 7. Gemiddeld keken er maar liefst 65.000 mensen naar de vijf uur durende live uitzending van Fish 'O' Mania International (dat behalve in ons land ook elders live werd uitgezonden). Naast Sky Sports was RTL dit jaar met een eigen cameraploeg aanwezig om de prestaties van de Nederlanders vast te leggen.

Het gehele verslag van Fish 'O' Mania International van bondscoach Jan van Schendel volgt later op onze website.


Dieter Friederichs in actie tijdens Fish 'O' Mania.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.