WK Zoetwatervissen Dames 2015 in België

5822
18 aug 2015

Aan het kanaal Charleroi-Brussel nabij het Belgische Ronquières wordt komende zaterdag 22 en zondag 23 augustus het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Vrouwen, beter bekend als het WK Dames Zoet, gehouden.

Het team dat namens Sportvisserij Nederland deelneemt, bestaat uit Ingeborg Audenaerd (Wereldkampioen in 2011), Anja Groot, Kaylee Goedhardt, Natasja Pichot du Plessis, Floor Verhoeven en de bondcoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven.

Geheel volgens het reglement van de al-overkoepelende CIPS (Confédération Internationale de la Pêche Sportive) mag bij dit WK uitsluitend worden gevist met vaste hengels en werphengels voorzien van dobbers zoals de match-en bolognesehengel.

Na de officiële opening en vlaggenparade op donderdag en een training van de teams op vrijdag begint de eerste echte WK-wedstrijd na een voorbereiding van twee uur op zaterdag om klokslag 10.00 uur en eindigt vier uur later om 14.00 uur.
Ook op zondag wordt van 10.00 tot 14.00 uur gevist waarna het Wereldkampioenschap ten einde is en circa 16.00 uur de huldiging van de kampioenen en de prijsuitreiking volgt.

Na het teleurstellend WK 2014 bij Coruche in Portugal, waar Nederland dankzij ontelbare alvers en giebeltjes en nogal on-Nederlandse visserij aantrof en 8e werd, liggen de kaarten voor onze dames in België gunstiger. Daar gaat het immers om vertrouwde vissoorten als voorn en brasem plus wat kroeskarper en gewone karper.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide