Twan Swart, Siem Dorssers en Patrick Honderd zijn de Nederlands Kampioenen Junioren 2015

5977
05 sep 2015

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen Junioren 2015 behaalden Twan Swart (HSV Groot Woudrichem) in categorie C, Siem Dorssers (HSV Leudal) in categorie B en Patrick Honderd (HSV Gauw Tevreden) in categorie A het goud. Deze Nederlands Kampioenen boden respectievelijk 4.530 gram, 5.652 en 4.530 gram vis aan.

Het NK Zoetwatervissen Junioren 2015 werd op zaterdag 5 september gehouden aan de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. De dag startte met veel regen, later kwam ook het zonnetje tevoorschijn. De deelnemers lieten zich niet van de wijs brengen door het weer en visten vol overgave.

Net zoals voorgaande jaren werd de wedstrijd in drie categorieën gevist, nl. A in de leeftijd van 17 tot 22 jaar, B van 13 tot 17 jaar en C van 10 tot 13 jaar. Er hadden zich in totaal 124 junioren ingeschreven, waarvan 35 in categorie A, 47 in categorie B en 42 in categorie C. Eén deelnemer was afwezig.

Iedereen heeft vis kunnen aanbieden. De vangsten bestonden uit voorn, baars, kolblei, brasem, winde en een enkele karper.

Bij categorie C werd Twan Swart van HSV Groot Woudrichem (SVj Zuidwest Nederland) Nederlandse Kampioen met 4.530 gram. Hij nam hiermee het stokje van zijn zus Mandy Swart over, die vorig jaar Nederlands Kampioen werd.
Op de 2e plaats eindigde Daan van Wylick van HSV de Karper (SVj Limburg) met 2.990 gram en het brons werd voor Rick Naaijen van HSV Groot Woudrichem (SV Zuidwest Nederland) met 3.790 gram.

De winnaars van de categorie C:  Daan van Wylick, Twan Swart en Rick Naaijen

Bij de categorie B ging de titel van Nederlands Kampioen naar Siem Dorssers van HSV Leudal (SV Limburg) met 5.652 gram.
Zilver was voor Collin Besseling van HSV 't Baarsje (HSV Groningen-Drenthe) met 4.570 gram en de derde plaats werd ingenomen door Nick Eestermans van HSV Beesd e.o. (HSF Midden Nederland) met 5.595 gram.

Het erepodium voor Categorie B: Collin Besseling, Siem Dorssers en Nick Eestermans

Bij categorie A werd Patrick Honderd van HSV Gauw Tevreden (HSF Groningen-Drenthe) de nieuwe Nederlands Kampioen met 4.530 gram. De zilveren medaille was voor Stefan Hooyman van HSV Viscollege VNK (SV MidWest Nederland) en het bronzen exemplaar werd om de nek van Luciën de Rade van HSV Groot Woudrichem (SV Zuidwest Nederland) gehangen. Hij bood 4.030 gram vis ter weging aan.

Zilver, goud en brons Categorie A: Stefan Hooyman, Patrick Honderd en Luciën de Rade

Alle prijswinnaars ontvingen uit handen van Wethouder Suelmann van de Gemeente Noordoostpolder en Loeki Oudshoorn, bestuurslid van Sportvisserij MidWest Nederland het Delftsblauwe bord en de medaille.

We bedanken alle controleurs en juryleden voor hun inzet bij dit NK.

Uitslagen:

Uitslag NK Junioren Zoetwatervissen 2015 - Categorie C
Uitslag NK Junioren Zoetwatervissen 2015 - Categorie B
Uitslag NK Junioren Zoetwatervissen 2015 - Categorie A

Deze uitslag is officieus tot dinsdag 15 september a.s. Eventuele protesten dienen vòòr vrijdag 11 september binnen te zijn op het kantoor van Sportvisserij Nederland (wedstrijden@sportvisserijnederland.nl).