NK Sportvissen Junioren 2015 aan de Urkervaart

5609
03 sep 2015

Zaterdag 5 september a.s. wordt aan de Urkervaart het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen voor Junioren gehouden. Altijd weer een spannende en leuke viswedstrijd met veel aanstormend talent. Vandaar dat ondanks de voor zaterdag niet al te mooie weersvoorspelling – gelukkig maar een voorspelling! – als te doen gebruikelijk de nodige supporters en andere belangstellenden dit kampioenschap bezoeken.

Twee uur tijd hebben de jongeren om hun gelote visplek in te nemen en alle materiaal, voer en aas in orde te brengen om vervolgens van 12.00 tot 15.00 uur te mogen vissen om dat felbegeerde hoogste plaatsje op het erepodium of anders de bijna zo mooie plaats 2 of 3.

In feite worden drie kampioenschappen tegelijkertijd gevist, omdat de jongens, meisjes, jongedames en jongeheren vissen in drie leeftijd-categorieën. Namelijk tot 14 jaar (36 deelnemers), tot 18 jaar (48) en tot 23 jaar (42), zodat na afloop van het kampioenschap ook drie kampioenen worden gehuldigd.

De Urkervaart is een goed viswater met een gezonde stand aan voorn, brasem en andere witvis, maar ook baars. Vis die zich doorgaans bij viswedstrijden met de vaste hengel zoals ook dit NK Junioren, goed laat vangen.

Het parkoers aan de Urkervaart ligt tussen Tollebeek en Urk en zoals gezegd start de voorbereiding aan het water om 10.00 uur. De wedstrijd zelf start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur, waarna om circa 16.30 uur, in partycentrum ‘De Goede Aanloop’ in Tollebeek, de prijzen worden uitreiking door wethouder Suelmann en bestuurslid Oudshoorn.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.