Oranje Outsider op WK Bootvissen

4217
10 sep 2015

Van 11 tot 19 september vindt in Ierland het Wereldkampioenschap Bootvissen plaats. Dit wordt georganiseerd vanuit het wonderschone en visrijke Bundoran (Co Donegal) en Mullaghmore in het Graafschap Sligo.

Meer dan twintig landen binden in de Baai van Donegal de strijd met elkaar aan om de wereldtitel. De Nederlandse ploeg – onder leiding van de nieuwe bondscoach Henri Karremans – bestaat uit Piet Buyk uit Bergen op Zoom, Ernest Ribson, Frank van Schilt uit Steenbergen, Sjaak Verburg uit Westkapelle en Kees Westdorp uit Hellevoetsluis.

Oppertje
Na de officiële opening op zondagavond en training op maandag, vinden vanaf volgende week dinsdag tot en met donderdag de wedstrijden om de wereldtitel plaats. Hoewel er op de Atlantische Oceaan wordt gevist, kent de Baai van Donegal veel beschutte plekken waar altijd wel een oppertje is te vinden voor het geval dat de wind roet in het eten dreigt te gooien.

Niet alledaags
Daarbij wordt het langs dit meest westelijke stukje Europa een niet alledaagse visserij voor Oranje. Naast de platvis en rondvis die we kennen uit onze Noordzee, zijn vooral pollak en koolvis als ook verschillende soorten grondhaaien en haaitjes, roggen en zeepaling (conger) de te vangen vissen. Aangezien deze soorten op een mix van zand en rotsen leven en niet gewend zijn de ons bekende zeepieren en zagers te eten, zal er vooral met stukken vis (bijvoorbeeld inktvis en makreel) worden gevist.

Outsider
Het zal dus geen gemakkelijke opgave worden voor Nederland, dat vorig jaar bij het WK in het Engelse Weymouth teleurstellend 13e werd. Regerend wereldkampioen Engeland wordt ook nu weer tot de grootste kanshebbers op goud gerekend. Toch kan de equipe van de nieuwe bondscoach wellicht voor een verrassing zorgen. Karremans – die de afgelopen jaren als bondscoach van de jeugdteams bij het kustvissen bijzonder succesvol was – heeft een sterk team met ervaren mannen geselecteerd. Die zullen net als iedereen een dosis geluk nodig hebben, maar weten dit vaak ook af te dwingen.


                
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.