KNRM helpt

4418
22 sep 2015

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft een speciale, gratis app ontwikkeld voor watersporters om direct contact te leggen met de KNRM Alarmcentrale: KNRM Helpt.

De app KNRM Helpt is een preventief hulpmiddel om je vaartocht goed voor te bereiden – een goede reisvoorbereiding kan immers veel nood- of pechhulp voorkomen. Met de app krijg je daarom toegang tot actuele weersinformatie, gepersonaliseerde checklists, vaarkaarten, GPS tracking en een logboek functie.

Nood of assistentie

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kan in geval van nood met de app direct contact worden gelegd met de Kustwacht (de rode knop in de app). Voor niet spoedeisende hulpverlening schakel je de KNRM Alarmcentrale in (de groene knop in de app). Die brengt de watersporter en het aangewezen reddingstation telefonisch met elkaar in contact om af te stemmen welke hulp, zonder directe spoed, gewenst is.

Gratis download

De app KNRM Helpt is bestemd voor gebruik in het gebied waar de KNRM actief is en waar zich de reddingstations bevinden: de Noordzee, Waddenzee en de ruime binnenwateren (IJsselmeer, Lauwersmeer, Randmeren en Zeeuwse en Zuid-Hollandse stromen). Je kunt de app gratis downloaden in de App Store van Apple en in de Play Store van Google. Meer informatie vind je op www.knrm.nl/helpt.

De KNRM app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

Bron: Hét Visblad okt. '15

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.