Bondscoach Henri Karremans op Ierse televisie bij WK Bootvissen (video)

3236
17 sep 2015

Het WK Bootvissen in het Ierse Donegal is in volle gang. Na een aantal hele goede trainingsdagen van het Nederlands Bootvisteam, eindigden de eerste twee wedstrijddagen helaas in een deceptie. Bondsoach Karremans sloeg zijn team gaande aan boord bij de Ierse televisiezender RTE.

Na de goede vangsten tijdens de officiële training ging de Nederlandse equipe met veel vertrouwen de eerste wedstrijd in. De Nederlandse ploeg lootte redelijk snelle boten, zodat zij ruim op tijde op de visstek aankwamen. Daar moest ter plaatse namelijk makreel gevangen en gefileerd worden, dat als aas diende voor de bodemvisserij.

Klik hier voor de video van Henri Karremans aan boord van de Ierse televisiezender RTE.


Andere situatie

Kort na het startsein werd meteen duidelijk dat de te bevissen sector sterk afweek van de visstekken waar Oranje had getraind. De lijnen waarop de Nederlanders zich geconcentreerd hadden, bleken volledig ongeschikt op deze visstek. De techniek viel dan ook letterlijk in het water en kon overboord. Waar de pollak eerder tegen de rotsachtige bodem werd gevangen, moest de pollak nu met lange sleeplijnen op minimaal twee meter van de bodem worden gezocht. Hierdoor liep de Nederlandse ploeg van meet af aan achter de feiten aan. Zowel Piet Buijck, Ernest Ripson, als Frank Schilt werden laatste op hun boot, Sjaak Verburg werd voorlaatste en Kees Westdorp redde de eer met een derde plaats.


De eerste twee wedstrijddagen verliepen moeizaam voor het Nederlands Bootvisteam.

Tweede wedstrijddag

De tweede wedstrijd probeerden de Nederlandse mannen beter grip te krijgen op deze specifieke visserij. Op het moment dat er vis onder de boot komt, moet je razendsnel toeslaan en in korte tijd veel vis kunnen vangen. De kunst van het natuurlijk laten bewegen van het aas, zonder vast te raken aan de rotsachtige bodem, verstaan de zuidelijke landen en Engeland erg goed. Ook de Nederlanders wisten meer pollak te vangen, maar konden niet tippen aan de snelheid van de echte toplanden als Engeland en Italië. Vandaag volgt de laatste en beslissende wedstrijd waarin het Sportvisserij Nederland Bootvisteam wellicht nog wat plaatsen kan stijgen in het eindklassement.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.