Teleurstellend resultaat WK Boot

3735
21 sep 2015

Het Nederlands Bootvisteam heeft in het Ierse Donegal helaas geen potten kunnen breken. Na drie wedstrijden eindigde Oranje op een teleurstellende dertiende plaats met alleen Luxemburg achter zich. Italië werd wereldkampioen, Engeland pakte het zilver en Kroatië won het brons.
Na een reeks goede trainingsdagen, waren de verwachtingen van het Nederlandse Bootvisteam hooggespannen. Echter wisten Piet Buijck, Ernest Ripson, Frank Schilt, Sjaak Verburg en Kees Westdorp onder leiding van bondscoach Karremans tijdens de drie wedstrijddagen geen vuist te maken. Ook de Belgen maakten de laatste wedstrijd nog een duikeling in het eindklassement en eindigden op een elfde plaats. Het enige lichtpuntje bij de Vlamingen was de Belg Bram Cole die individueel een tiende plaats bereikte. Beste Nederlanders waren Kees Westdorp en Ernest Ripson op plaats 42 en 43.


Het podium individueel: 1. Gary Galbraith, 2. Sinisa Budisavljevic (links), 3. Mark Smith

Klik hier voor het volledige eindklassement van het WK bootvissen
Klik hier voor het individueel klassement van het WK bootvissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.