'Triest om te zien, de vis kan nergens meer heen'

7284
23 sep 2015

Bron: PZC. Ik erger me er dood aan. Ze vissen met die netten alles weg. Ik heb dit jaar nog geen zeebaars gevangen", moppert sportvisser Harry Beek uit Dieren. Kniehoog staand in de zee voor het Westkapelse Badstrand tuurt hij naar z'n hengel. Nog steeds niks aan de haak.

Zijn ergernis, en die van talloze sportvissers langs de kust, richt zich op een aantal beroepsvissers dat met staand want tussen de paalhoofden vist. In verboden gebied, buiten de visserijzone. De vis wordt met (motor)lawaai opgejaagd. Het net is echter de enige manier om te vluchten.

Sportvissers trokken de afgelopen maanden in groten getale aan de bel, onder meer bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Rutger Meijer, belangenbehartiger sportvissers: "We hebben veel klachten binnen gekregen. Over lijnen die kapotgevaren zijn, netten te dicht op het strand enzovoorts. Niet alleen van vissers trouwens. Ook zwemmende badgasten kwamen met netten in aanraking. Die werden dan niet echt vriendelijk gemaand om ergens anders te gaan zwemmen."

-> Lees het hele artikel op PZC.nl
Gerelateerde berichten
24 aug 2015 Staandwant visserij Walcheren 6383 Afgelopen zomer heeft de staand wantvisserij ook rondom Walcheren de gemoederen flink beziggehouden. Daar is door enkele beroepsvissers intensief en soms illegaal gevist langs de stranden van Walcheren en de Zeedijk bij Westkapelle. 23 jul 2015 Update staand wantvisserij Europoort/Maasvlakte 3971 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de staand want visserij in het Rotterdamse havengebied. Binnenkort zal het hoger beroep worden behandeld. Een update over wat er precies speelt en aan de procesgang vooraf ging. 01 jun 2015 Partnership met Havenbedrijf Rotterdam 3896 Sportvisserij Zuidwest Nederland gaat dit najaar de samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam intensiveren. De eerste aanzet hiervoor werd afgelopen week gegeven tijdens een gezamenlijk overleg. Dit najaar gaan de organisaties een partnership aan. 07 apr 2015 Kamervragen over strandvissen in Walcheren 5696 OOST-SOUBURG - De PvdA heeft samen met de VVD kamervragen gesteld aan staatssecretaris Dijksma over de strandvisserij in Veere. De regeringspartijen willen graag dat de staatssecretaris het verbod op het strandvissen met kleine fuiken opheft. 20 jan 2015 Schitterende toekomst Deense zeeforel 7293 De Deense overheid begrijpt dat het met de sportvisserij op zeeforel goud in handen heeft. Daarom heeft Dan Jørgensen – de Deense Visserijminister – onlangs baanbrekende maatregelen genomen die de toekomst van de zeeforel, en daarmee ook de toeristisch-recreatieve sector, veiligstellen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.