NK Kustvissen Senioren bij Noordwijk

3700
01 okt 2015

Zaterdag 3 oktober a.s. wordt vanaf het strand van het Zuid-Hollandse Noordwijk het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor Senioren gehouden. Een kampioenschap waarvoor een slordige 150 Nederlandse top-zeevissers zich via selectiewedstrijden in onze kustregio’s Noord, Midden en Zuid hebben weten te plaatsen. Naast de titel van individueel kampioen wordt ook gevist om wie dit jaar het beste verenigingsteam, of te wel wie korpskampioen wordt. Dat team plaatst zich namelijk rechtstreeks voor deelname aan het WK Korpsen volgend jaar in België.

De wedstrijd bij Noordwijk is van 10.00 – 14.00 uur waarna circa 15.30 uur de prijsuitreiking en huldiging van de kampioen volgt in Strandrestaurant Nederzandt.

Voor het eerst een Nederlands Kampioenschap vanaf het strand van Noordwijk. Een unieke locatie zo met de lange boulevard van deze badplaats direct langs het wedstrijdparkoers. Ook qua vangst en visserij een bijzondere stek, omdat evenwijdig aan het strand een lang zwin loopt met tussenin hier en daar een mui. Ideaal voor bijvoorbeeld bot en zeebaars.

Bij dagenlang wind op de kust zwemt er dikwijls veel vis in het zwin en hoef men veelal niet ver te werpen. Bovendien kan men dan met licht hengelmateriaal zoals feederhengels en zeepickers vissen.
Is de wind geruime tijd aflandig, dan is er over het algemeen minder vis onder de kant te vangen en wordt het een kampioenschap voor de allerbeste werpers, zoals de kampioen van 2014 Arjan Rijnberg die bij Noordwijk zijn titel verdedigt. Wat natuurlijk ook geldt voor het beste korps van vorig jaar namelijk dat van HSV Oosterscheldevissers uit Sint Maartensdijk.

Supporters en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom bij dit NK Kustvissen en kunnen van redelijk dichtbij de verhandelingen van ’s lands beste kustvissers op de voet volgen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.