Winnaars Topcompetitie 2015 bekend

4544
05 okt 2015

In de eredivisie voor wedstrijdvissen werden afgelopen weekend de grote finales afgewerkt. Het kanaal door Voorne te Hellevoetsluis vormde het strijdtoneel voor het verdelen van de prijzen. Er werd immers beslist wie zich winnaar van de Topcompetitie 2015 mag noemen. Na de vijfde wedstrijddag (zaterdag) konden de namen van Collin Besseling (U18), Jeffrey Bakkernes (U23) en Anja Groot (Dames) al in de zilveren schalen worden gegrafeerd. Op zondag voegden Joop Jansen (Veteranen), Ramon Ansing (B-divisie) en Dieter Friederichs (A-divisie) zich bij dit trio.

Junioren en Beloften
De overmacht waarmee de jonge talenten Besseling en Bakkernes zich naar goud visten was ongekend. Saillant detail daarbij is dat het voor Besseling zijn eerste deelname ooit was. Hij had zich al in de kijker gevist tijdens het WK Junioren (2014) maar bewees dit jaar zijn klasse door de U18-categorie op de voorlaatste wedstrijddag al in zijn voordeel te beslissen. Ditzelfde gold voor Bakkernes, die met vier eerste plaatsen de concurrentie op een straatlengte afstand zette. Hij liet geen spaan heel van Arjan Dikkema en Juul Slabbers, die met elf en vijftien punten respectievelijk tweede en derde werden.

Dames en Veteranen
Koningin van de Topcompetitie werd Anja Groot. Voor haar kon het seizoen al niet meer stuk vanwege haar individuele wereldtitel en zilveren medaille voor landenteams, maar als klap op de vuurpijl won ze ook nog de nationale damescategorie. Met overmacht! Eenmaal nam ze genoegen met een tweede plaats, voor de rest liet ze louter ‘eentjes’ noteren. Heel anders verliep de competitie voor Joop Jansen. De veteraan moest tot op de laatste dag knokken voor zijn zilveren schaal met bijbehorende titel. Toch won hij uiteindelijk met vijf punten voorsprong op Dick Kruise het veteranenklassement.

A- en B-divisie
Bij de senioren was het in zowel de A- als B-divisie tot op het laatste moment stuivertje wisselen. Ramon Ansing – vorig jaar nog uitkomend in de beloften categorie, dit jaar B-divisionist – rekende op de slotdag af met Henk en Peter Post. Vader en zoon bleven in hun offensief steken op ieder tien wedstrijdpunten, daar waar Ansing er zeven scoorde.

Tot slot liet in de A-divisie de ‘Messi van het wedstrijdvissen’ zijn ware aard zien. Strijdlustig klonk Dieter Friederichs zondagochtend voor de aftrap van de laatste krachtmeting. “Ik laat me die podiumplaats echt niet meer afpakken.” Zo gezegd, zo gedaan. Hij viste naar een derde plaats in zijn vak en verzekerde zich daarmee van het goud.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide