WK Karpervissen in Spanje

5565
06 okt 2015

Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 oktober wordt aan het reservoir van Mequinenza, nabij het Spaanse Caspe, het Wereldkampioenschap Karpervissen gehouden.Het meer is onderdeel van de beroemde en visrijke rivier de Ebro, die bekend staat om zijn grote karpers en meervallen. Jaarlijks biedt de rivier plaats aan grote aantallen sportvissers vanuit de hele wereld. Ook aan dit Wereldkampioenschap Karpervissen doen maar liefst 24 landen mee, waaronder Zuid-Afrika.

Met karpervissen als een van de meest populaire disciplines binnen de sportvisserij in Nederland, is ons land vanzelfsprekend vertegenwoordigd in Spanje. De Nederlandse equipe bestaat uit de drie beste koppels van de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2014; met de winnaars Bjorn Wender en Dennis Nijland, het koppel Ferry Verhofstad en Minardus Woltman, de broers Peter en Wim Molendijk, bondscoach Michel Hollaar en assistent en Ebro-kenner Ron Beugelink.

Winnaars TC Karper 2014

Allen verwachten meer en vooral ook grotere karpers dan tijdens het WK van vorig jaar in Italië, waar Kroatië het goud won. Tegelijkertijd denkt men dat het geen eenvoudige visserij wordt in dit beroemde en veel beviste meer. Bovendien is de gehele wereldtop aanwezig. De loting van een gunstige stek zal van belang zijn, maar waarschijnlijk zal vooral een tactische keuze van het aas en voer de uitslag van het WK bepalen. De Ebro herbergt namelijk veel en grote meervallen, die bij een onverstandige aaskeuze zeker gevangen gaan worden. Echter tellen deze niet mee in het klassement.

Dinsdag start het WK met de Openingsceremonie, waarna de wedstrijd van woensdag tot en met vrijdag wordt gevist. Op de hoogte blijven kan via de Facebookpagina van De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN).


WK Team
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.