Finale Topcompetitie Feedervissen

3835
08 okt 2015

Komende zaterdag 10 en zondag 11 oktober wordt aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel de finale van de Nationale Topcompetitie Feedervissen gehouden. De vijfde en zesde wedstrijd van een totaal van zes feederwedstrijden die behalve de eer voor de winnaar vooral een plaats moeten opleveren in de Nationale Selectie waaruit de bondscoach straks het team kiest dat deelneemt aan het WK en andere internationale feederwedstrijden.


Ook de winnaar van 2014 Ramon Ansing is een van de finalisten. Een jong supertalent dat met zijn 23 jaar al aan diverse wereldkampioenschappen deelnam en onlangs ook weer eerste werd in zijn categorie van de topcompetitie voor het vissen met dobbers. En, vanzelfsprekend is Mr. Feedervissen himself en Nederlands Kampioen Peter van der Willik van de partij.

Twee dagen feedervissen aan een van ’s lands bekendste en drukst bevaren kanalen. Een water met een goede visstand, al zwemt die vis niet overal gelijk verdeeld. Een gelukkige stekloting kan dan ook doorslaggevend zijn. Al hebben feedervissers wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld de minimale verplichte 15 meter van de oever te vissen, maar indien nodig, evengoed meer dan 60 meter van de kant hun aas en lokaas te werpen en zo hun mogelijkheden te vergroten.

Feedervissen wordt namelijk gedaan met werphengels die zijn voorzien van een voerkorfje waarin lokvoer gaat. Aan de lijn hangt verder een onderlijn met haakje met daaraan aas als maden, wormen, madepoppen (casters), muggenlarven en allerlei zaden en vruchten. Aanbeten zijn te zien op de dunne gevoelige bibbertop van de hengel.

Beide dagen beginnen de wedstrijden na een voorbereiding van anderhalf uur om 10.30 uur en eindigen vijf uur later om 15.30 uur. Circa 16.45 uur volgt in het clubgebouw van HSV De Brasem aan de Meidoornstraat in Tiel de prijsuitreiking en huldiging van de winnaar.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide