Zeebaarsstroperij en karpers in bezit

8573
12 okt 2015

Op zaterdag 10 oktober 2015 vond er een Integrale Milieucontrole plaats op initiatief van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid met medewerking van Politiebasisteam Haringvliet, Natuurmonumenten en gemeente Goeree-Overflakkee.

Op dezelfde dag werd er door personeel van Basisteam Haringvliet en een Boa van Sportvisserij Zuidwest Nederland tijdens een controle een zak met ondermaatse Zeebaars aangetroffen nabij de Grevelingen. Helaas was er geen duidelijke verdachte aan te wijzen. De nog levende Zeebaars werd teruggezet.

Op zondag 11 oktober 2015 omstreeks 08:20 uur werd door de politie bij Dirksland een aantal mannen aangetroffen die zaten te vissen in een polderwater. Wat gelijk opviel was dat een van de mannen met drie hengels zat te vissen terwijl vissen ter plaatse verboden is. Na onderzoek bleek dat ze een leefnet in het water hadden liggen waarin zich karpers bevonden. Karpers moeten onmiddellijk na de vangst worden vrijgelaten. De karpers leefden nog en zijn vrijgelaten door de politie. Slechts een van de twee mannen was in het bezit van een vispas maar voldeed niet aan de voorwaarden van de vispas. De mannen hebben een fikse boete gekregen.

Bron: Flakkeenieuws

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide