Nederland 14de op WK Karper

4608
12 okt 2015

Na een slopende wedstrijd van 72 uur is het Nederlandse team als 14de geëindigd op het WK Karpervissen in Spanje. Engeland is eerste geworden, met de vangst van 38 karpers met een totaalgewicht van 410 kilo. Kroatië eindigde als tweede en Servië werd derde.

Met 27 karpers en een totaalgewicht van 178 kilo had het Nederlandse team een plek bij de eerste tien kunnen hebben. Daarvoor hadden de vangsten echter meer verdeeld over de koppels moeten vallen. Vrijwel alle vissen zijn gevangen door het koppel Ferry Verhofstad & Minardus Woltman, die in een visrijke sector zaten en daar door keihard werken van wisten te profiteren. Het Oostenrijkse koppel naast hen kon op hun kopstek net een paar karpers meer vangen, maar het Litouwse koppel aan hun andere zijde lukte het niet om een vis op de mat te krijgen!

Top 10 notering mogelijk

De koppels Dennis Nijland & Bjorn Wender en Wim en Peter Molendijk zaten helaas op minder visrijke stekken. Ondanks alle inzet bleven Dennis en Bjorn visloos en konden Wim en Peter slechts één vis ter weging aanbieden. Als de beide koppels maar enkele vissen hadden gevangen, dan was een top tien notering vrijwel zeker geweest.

Prima prestatie

Dankzij de goede vangsten van Ferry en Minardus en de ene vis van Wim en Peter is het Nederlandse team in het landenklassement hoger geëindigd dan in 2014. Bondscoach Michel Hollaar is met dit resultaat niet ontevreden. Hollaar: “Jammer van die blank op stek A20, die ene vis wilde maar niet komen. Maar 14de van 24 landen worden - in het derde jaar dat we meedoen aan dit WK - is een prima prestatie. We mogen trots zijn op dit bevlogen team, als coach was het een genot om met hen samen te werken!”


Minardus en Ferry tijdens de voorbereidingen op hun stek B14


Eén van de serie vissen voor Minardus en Ferry


Peter Molendijk met de enige - zwaar bevochten - vis van stek C6


Het WK team Karper 2015


Het wedstrijdparcours met de verschillende sectoren en de plek van de Nederlandse koppelsDe einduitslag

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide