Domburg maakt zich op voor WK Kustvissen Junioren

5713
15 okt 2015

Wie dacht dat het strandseizoen inmiddels over is, heeft het mis. Volgende week vormen de stranden bij het Zeeuwse Domburg het decor voor het Wereldkampioenschap Kustvissen voor junioren 2015. Bij dit grote visevenement – dat aanstaande maandag van start gaat – zal Oranje als regerend wereldkampioen haar titel verdedigen.

Van maandag 19 t/m donderdag 22 oktober wordt over vier wedstrijddagen bepaald wie zich de beste strandvisser van de wereld onder 16 jaar (U16) en onder 21 jaar (U21) mag noemen. In eerstgenoemde categorie doet Nederland dit jaar voor het eerst in de historie van het kustvissen mee. Bij de U21-categorie is de ploeg van succescoach Henri Karremans al jaren de gedoodverfde favoriet, gezien de wereldtitels in 2012 en 2014 en de bronzen plakken in 2011 en 2013. Bovendien is er dit jaar sprake van thuisvoordeel.

-> Bekijk hier het programma (pdf)

U21-categorie


Van de gouden generatie uit 2014 zijn dit jaar alleen Kees Gillessen en Lennard Noorthoek nog van de partij. De andere ervaren deelnemer in de U21-categorie is Joeri Minderhoud, die bij het WK in 2013 al bij de selectie zat. Nieuwkomers in de ploeg zijn Mart Verhage – slechts 17 jaar oud – en Jarno Minderhoud.



Deze mix van ervaring en jong talent gaat in Domburg voor prolongatie van de wereldtitel; geen onneembare vesting volgens de kenners. Komende week weten we of bondscoach Karremans en zijn assistent Frank Peene het kunstje ook dit jaar weer flikken.

Jongste categorie


Nieuw in de historie van het Nederlandse wedstrijdvissen is de nationale U16-ploeg. Speciaal voor dit Wereldkampioenschap Kustvissen voor junioren is een team samengesteld in deze leeftijdscategorie. Met zijn slechts twaalf lentes is Maarten van Beek de Benjamin van Oranje. Hij gaat zich samen met Machiel Wielaard (14), Steff Bals (14), Rik van Koeveringe (14) en Mike Spee (15) meten met de internationale top. Naast hoofdcoach Henri Karremans, wordt deze ploeg begeleid door Adriaan Dronkers en Corné Westerlaken.



Kom kijken!


De stranden van Domburg en Westkapelle vormen het decor voor de zeven deelnemende landen in beide leeftijdscategorieën. Zaterdag 17 oktober wordt het evenement officieel geopend in Stadstheater De Parel, met daaraan voorafgaand een vlaggenparade door Domburg. Hier worden alle teams voorgesteld en is er gelegenheid voor pers en publiek om kennis te maken met de deelnemers.

In vier bloedstollende wedstrijden wordt uitgemaakt wie zich tot kampioen mag kronen tijdens de prijsuitreiking op donderdag 22 oktober. Wie de beide equipes van Oranje live in actie wil zien, doet er goed aan om komende week een kijkje te nemen in Domburg en Westkapelle. Kijk voor meer informatie op www.wcshoreangling2015.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.