Nederlandse junioren op titelkoers tijdens WK Kustvissen (video)

6649
20 okt 2015

De tweede dag van het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren in Domburg schetste eenzelfde beeld als de openingsdag. De bovenste plaatsen in het tussenklassement worden – zowel in de U16 als in de U21 categorie – gedomineerd door Nederland, op de voet gevolgd door de Engelsen. Joeri Minderhoud (U21) staat bovendien op 1 in het individuele tussenklassement.

Het Nederlandse U21-team behoorde vooraf al tot de topfavorieten. Met wereldtitels in 2012 en 2014 en brons in 2011 en 2013 is de thuisploeg bij dit WK dé te kloppen ploeg. Dat de ploeg van succescoach Henri Karremans haar status waarmaakt, is dan ook geen grote verrassing. De woorden van de bondscoach waren vooraf glashelder: “Er is maar één ding dat telt en dat is de wereldtitel. Dat mag van ons als thuisland worden verwacht, dus daar gaan wij dan ook volledig voor.”
 
Check hier een item van Hart van Nederland:
Bekijk hier het item in het jeugdjournaal:

 
INDIVIDUEEL AAN KOP

Joeri Minderhoud (20) is tijdens dit WK het toonbeeld van pure klasse. Na zijn eerste plaats op wedstrijddag 1 (maandag), besteeg hij dinsdag opnieuw de hoogste trede van het podium. Dit terwijl teamgenoot Lennard Noorthoek (21) met een 4e en 5e plaats in het individuele tussenklassement op zilver staat. Mart Verhage, Kees Gillissen en Jarno Minderhoud doen het met respectievelijk een 5e, 9e en 14e plek in het individuele tussenklassement ook zeker niet onverdienstelijk. Het resultaat is dat Nederland in het U21-landenklassement na twee wedstrijddagen fier aan kop gaat.

U16

Daar waar de U21-ploeg doet wat in de lijn der verwachting lag, was het voor de jonge deelnemers van de U16-ploeg vooraf koffiedik kijken. Nooit eerder nam Oranje in deze leeftijdscategorie deel aan het WK Kustvissen. Daarom mag het een puike prestatie worden genoemd dat ook de jongste junioren aan kop gaan. Mike Spee heeft met zijn 2e en 7e plaats – en daarmee een 2e plek in het individueel tussenklassement – een belangrijk aandeel in deze teamprestatie, die wordt gecompleteerd door de solide noteringen van Machiel Wielaard (5e), Rik van Koeveringe (6e), Maarten van Beek (23e) en Stef Bals (25e).
 

OP KOERS

Met nog twee wedstrijddagen te gaan (vandaag en donderdag) is er nog niks beslist. Toch liggen de Nederlandse teams op koers voor de wereldtitel en zijn er ook kansen op individueel eremetaal. Vandaag trekken de talenten naar Westkapelle voor de derde wedstrijddag. Donderdag valt de beslissing aan het strand ‘de zeven golven’ bij Domburg. De Zeeuwse badplaats maakt zich daarom op voor een Oranje-invasie.

Landen uitslag 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16
Landen uitslag 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21

Tussenstand landen na 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16
Tussenstand landen na 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21

Individuele uitslag 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16
Individuele uitslag 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21


Tussenstand Individueel na 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16
Tussenstand Individueel na 2e wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21

 
Wil van Gils (Sportvisserij Zuidwest Nederland) feliciteert Joseph Smith (U16) en Joeri Minderhoud (U21) met hun behaalde eerste plaats tijdens de tweede wedstrijd van het  WK Kustvissen Junioren 2015.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.