Politie leert over visserijwet

4044
24 okt 2015

Vorige week woensdag werd door de jurist van Sportvisserij Nederland op de Politieacademie in Lelystad cursus gegeven. Aan de cursus namen 10 enthousiaste mensen deel.

De cursus heeft tot doel politiemensen met het “taakaccent milieu“ bij te scholen op het gebied van de visserijwetgeving en de bijbehorende documenten. Politiemensen met het “taakaccent milieu“ vormen binnen de politie de spil als het gaat om milieuzaken waaronder visserijzaken. Het is dan ook de bedoeling dat de deelnemers de opgedane kennis weer delen met hun collega’s.

Sportvisserij Nederland verzorgt voor deze groep politiemensen al vele jaren deze cursus. Tijdens de cursus wordt onder andere ingegaan op wie het visrecht heeft, de benodigde documenten om te mogen vissen en welke vistuigen er in Nederland gebruikt mogen worden. Hierbij is er veel ruimte voor praktische vragen van de deelnemers.

Door de uitgebreide kennis binnen Sportvisserij Nederland konden alle vragen direct worden beantwoord. De cursus wordt door de politie zeer gewaardeerd en zal ongetwijfeld leiden tot een hoger niveau van handhaving. Daarnaast is de cursus ook altijd weer goed om de contacten tussen de politie en de sportvisserij aan te halen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide