Nederland ruikt podium op WK Kust Junioren

4867
21 okt 2015

Ook na de derde wedstrijd tijdens het WK Kustvissen voor junioren houdt Nederland zicht op twee wereldtitels. Met nog één dag te gaan staat de U21-ploeg fier aan kop, terwijl de jongste talenten (U16) na een mindere dag nu de derde plaats bezetten. Door de kleine verschillen belooft de slotdag een ware thriller te worden, waarbij Nederland ook individueel nog kans op eremetaal heeft.

U21-talenten

Zoals eigenlijk al de hele week, presteerden de U21-internationals ook vandaag weer buitenaards. De individuele dagprijzen werden louter aan Nederlanders uitgereikt. Joeri Minderhoud, Jarno Minderhoud en Lennard Noorthoek visten zich naar een respectievelijk eerste, tweede en derde plaats en kleurden daarmee het gehele podium oranje. Omdat dit al de derde dagzege van Joeri Minderhoud betekende, voert hij met een straatlengte voorsprong het tussenklassement aan.

Teamprestatie

Dat de goede individuele prestaties hun weerslag hebben op het teamresultaat is een logisch gegeven. Nederland won vandaag het dagklassement en staat met louter overwinningen bovenaan de ranglijst. Met vier punten voorsprong op Engeland en zes op Portugal gaat de ploeg van Karremans haar laatste wedstrijd in. Nog geen gelopen zaak, maar dat de U21-ploeg er goed voor staat is een ding dat zeker is.

U16

In tegenstelling tot hun oudere collega’s,  hadden de U16-vissers vandaag een mindere dag. Met een zesde dagnotering valt de ploeg van Adriaan Dronkers en Corné Westelaken daarmee terug naar de derde plaats in het tussenklassement. Lichtpuntje aan Hollandse zijde was Machiel Wielaard. Hij behaalde de tweede dagplaats en behoedde zijn ploeg daarmee voor verdere averij. Nederland heeft één punt achterstand op Italië en twee op koploper Spanje. De dag van morgen belooft een ongekend spannende te worden.Landen uitslag 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16

Landen uitslag 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21

Tussenstand landen na 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16

Tussenstand landen na 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21

Individuele uitslag 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16
Individuele uitslag 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21

Tussenstand Individueel na 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U16
Tussenstand Individueel na 3de wedstrijddag WK Kust Junioren 2015 - U21


 
Dagwinnaar 3e wedstrijddag U16: Jaon Voller (Eng.)                        Dagwinnaar 3e wedstrijddag U21: Joeri Minderhoud (Ned.)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide