Topcompetitie junioren en dames kustvissen 2015 van start

3721
09 nov 2015

Zaterdag 7 november begon de Topcompetitie Kustvissen Junioren en Dames op de stranden van Walcheren. 10 dames en 21 junioren streden op deze eerste competitiedag voor de plaatsen, die recht gaan geven op deelname aan de wereldkampioenschappen in 2016.

Vooral in de ochtendwedstrijd aan het strand van Domburg werd behoorlijk veel vis gevangen, voornamelijk bot en zeebaars. De deelnemers behoefden niet eens zo ver in te werpen, want de vis werd gevangen op een afstand van zo’n twintig tot veertig meter van de waterlijn. 


Bij de junioren werd er goed gevangen want die eerste wedstrijd werd door Marco Marijs met maar liefst 368 cm gewonnen. Zijn naaste concurrenten waren Erik Hollestelle en Bennie van Poortvliet. Opvallend was wel, dat er tussen de tweede palenrijen meer vis gevangen werd dan in het eerste vak. De omstandigheden leken er hetzelfde, maar de vangst was verschillend. De toppers van die eerste wedstrijd hebben daar uitstekend gebruik van gemaakt en dat is klasse. De dames vingen ook hun visje, maar de aantallen, die de junioren uit het water toverden waren voor hen niet haalbaar. Susan Stuijts won met 197 cm. De jarige Christel Verhage en Ingrid Maranus volgden op de tweede en derde plaats. 

                                            
              Baarzen voor Eric Hollestelle                                                Bot en baars voor Tim van de Berg

Opvallend was het aantal mooie botten die de junioren en de dames vingen over dit moeilijke getij, want we visten tot bijna hoog water. De zeebaars bleek met dit heerlijke najaarsweer ook nog in het kustwater rond te zwemmen, waarschijnlijk vanwege de nog hoge zeewatertemperatuur. Deze goede vangsten waren voor iedereen een aangename verrassing.

De tweede wedstrijd van de dag werd gehouden aan de stranden bij Zoutelande. Hier stond de wind vol op het strand en maakte het de dames en junioren niet gemakkelijk om bij het diepere water te komen, waar de schar en de wijting rondzwemmen. De vangst was dan ook minimaal in de eerste twee uur van de wedstrijd. Naar mate het water zakte werd er hier en daar wel een visje gevangen maar pas in het laatste half uur werd de uitslag bepaald. Je moest dan niet al te veel pech hebben met je lijn te verspelen aan een kleibank of beten missen, want dat kon wel een “dure punten” gaan kosten.
                  
                                               
               Ook de kleintjes tellen mee.                                                   Mooie bot voor Francis Danen

Saskia Sijmons behaalde met 93 cm de eerste plaats voor Linda van de Velde en Petra van de Hoogen. De sterke junioren wisten de wijting en schar met verre worpen wel te vinden. Wereldkampioen Joeri Minderhoud liet zien wat één van zijn sterke punten is. Hij ving 10 vissen met in totaal 246 cm in de laatste drie kwartier en was daarmee duidelijk de beste. Mart Verhage en Pim Fase volgeden hem op gepaste afstand. 


Baars en bot voor Saskia Sijmons

Zowel bij de dames en de junioren kwamen er door de uitslagen van de tweede wedstrijd behoorlijke verschuivingen in het klassement. Aan het eind van de eerste dag staat bij de junioren Erik Hollestelle aan kop voor Marco Marijs en Joeri Minderhoud. Van Joeri knap, dat hij toch zijn uiterste best doet in deze competitie, want hij is als wereldkampioen al zeker van uitzending. Christel Verhage gaf zichzelf een leuk extra verjaardagspresentje met de ranglijst aan te voeren voor Clarinda van de Zande en Petra van de Hoogen. Maar er kan nog veel gebeuren op de tweede wedstrijddag 12 december 2015 als in het Europoortgebied de laatste twee wedstrijden worden vervist.

Henri Karremans

Uitslag Topcompetitie Kustvissen Junioren 2015 na 1e wedstrijd d.d. 7 november 2015
Uitslag Topcompetitie Kustvissen   Dames 2015 na 1e wedstrijd d.d. 7 november 2015


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide