Waterkracht is niet groen

4521
13 nov 2015

Afgelopen week vond in Brussel met het Europees Parlement een evenement plaats over de schaduwkanten van waterkacht. Hierbij werden door de European Angler Alliance (EAA), Sportvisserij Nederland en de EFFTA (hengelsportindustrie) samen met vertegenwoordigers van NGO's zoals WWF en Riverwatch europarlementariërs geïnformeerd over de nadelen en gevaren van waterkracht.

Doel van het evenement was het kweken van bewustwording op dit gebied; waterkracht blijkt in praktijk verre van groen. De bijeenkomst werd georganiseerd door 'the Recreational Fisheries and Aquatic Environment Forum' en had de titel 'How green is hydropower?' Gerelateerde berichten
18 sep 2015 Waterkrachtcentrales blijven gevaar voor vissen. 10389 Waterkracht is groene energie met een rouwrand. Binnenkort beslissen de provincie Limburg en het Rijk over een nieuwe vergunningaanvraag voor een waterkrachtcentrale in de Maas bij Borgharen. Een eerdere ontheffing van de Natuurbeschermingswet werd door Sportvisserij Nederland tot bij de Raad van State –met succes– aangevochten. Ook nu slijpt Sportvisserij Nederland de messen. 03 jul 2015 Europese rechtbank wil meer bescherming watermilieu bij projecten 4751 Op woensdag 1 juli 2015 heeft de hoogste rechtbank van de Europese Unie uitspraak gedaan over het uitdiepen van rivier de Weser in Duitsland. 09 jun 2015 Nederland geen waterkrachtland 3363 Donderdag 4 juni vond het Landelijk Overleg Waterkracht, georganiseerd door Sportvisserij Nederland, plaats in het Watermuseum in Arnhem. Dit om de problematiek rond waterkracht in Nederland onder de aandacht te brengen en te komen tot een gezamenlijke visie. 07 jan 2015 Strenge eisen waterkrachtcentrales 5879 Rijkswaterstaat (RWS) heeft een nieuwe Beleidsregel watervergunningverlening waterkrachtcentrales in rijkswateren gepubliceerd in december 2014. Daarmee is deze Beleidsregel direct van kracht geworden. 09 jul 2014 Zienswijze waterkracht 5678 Het kabinet ziet waterkracht als een belangrijke nieuwe bron van duurzame energie. Waterkracht veroorzaakt echter ook vissterfte doordat vissen worden verhakseld in de ronddraaiende schoepen van de turbines. Sportvisserij Nederland heeft daarom haar reactie gegeven op het ontwerp van de nieuwe beleidsregel waterkrachtcentrales.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide